Husk også selv at få noget motion

k4600

Er din kat ved at blive gammel, eller er den måske ved at blive for tyk? Så er det vigtigt, at du sørger for, at den får noget mere motion.

En ung kat vil naturligt springe omkring og være i bevægelse. Senere i livet bliver den mindre aktiv, og det vil somme tider kunne ses på dens figur og mærkes på dens vægt. Det er dit ansvar at ændre på dens kost og at give den noget mere motion.

Det samme gælder faktisk for dig selv. Kunne beskrivelsen lige så godt passe på dig, så gælder det samme også for dig. Du må se at få noget mere motion.

Gå til sport

Fungerer det bedst for dig, at du går til sport på et hold sammen med andre, så er det det, du skal gøre. Meld dig ind på et sportshold, og skab dig nogle nye gode motionsvaner. På et holdsport er du forpligtet i forhold til hele holdet, det er en god social aktivitet og så får du samtidig bevæget dig.

Er det alligevel for forpligtende i forhold til din ugeplan, så er der andre måder at motionere på. Hvis du for eksempel løber, cykler, svømmer, ror eller går i fitnesscenteret, så behøver du ikke at være afhængig af andre. Så kan du helt selv styre, hvornår og hvor længe du træner. Fungerer det bedst for dig, så er det nok det, du bør vælge.

Træn derhjemme

En anden udmærket løsning kunne være, at du træner derhjemme. Så har du den ultimative frihed til at træne præcis, når det passer dig. Du kan træne styrke og smidighed på en yogamåtte, og du kan træne styrke og udholdenhed på en motionsmaskine.

Det kan være maskiner som for eksempel en motionscykel, en romaskine, en crosstrainer eller et løbebånd, som du får indrettet dig med derhjemme. Har du en eller flere maskiner stående, så kan du når som helst hoppe op på den og få trænet igennem.

Der er mange fordele ved at kunne træne derhjemme. Du kan gå til og fra maskinerne eller yogamåtten, og du behøver ikke at bruge tid på at transportere dig hen til dem. Du kan også træne i mindre bidder ad gangen, hvis det passer dig bedre.

Tænk også på kosten

Ligesom du må sætte din kat på smalkost, når den er blevet for tung, så må du også gøre det samme for dig selv. Der skal være balance i tingene, hvis du vil leve et sundere liv. Du må sætte ind både på kosten og på motionen – det er vejen frem, når du gerne vil ændre dine vaner til det bedre.

For kattens vedkommende kan du skære ned på mængden af mad, og du kan give den noget diætfoder. Det er nogenlunde det samme, du bør gøre i forhold til din egen mad. En mindre mængde og en anden sammensætning af fødevarer. Det er det, der skal til.

Det vil i grove træk sige, at du må indtage færre kalorier, spise grovere og mindre sukker- og fedtholdigt mad. Synes du, at det lyder lidt trist, så trøst dig med, at det langt hen ad vejen er et spørgsmål om vane. Du kan godt vænne dig til at spise anderledes. I hvert fald er det nødvendigt.

Den gode kombination af motion og sund mad hver dag er den eneste farbare vej mod det sundere og slankere liv. Det gælder for både dyr og mennesker.