Gode råd til hvis du vil tage på ferie uden din kat

k4600

At tage en hund med på ferie er relativ ukompliceret. Men det er noget helt andet med en kat. Grunden til forskellen skal søges i de helt forskellige personligheder katte og hunde har. En hund, siger man, har en herre. En kat derimod har tjenere.

Og alle katteejere kan nok nikke vedkendende til det. Hunde flokdyr. De ser os som flokkens ledere og sig selv om underhunde. Hvis det skulle være omvendt, så har du faktisk et problem. Men i langt de fleste tilfælde fungerer vores forhold til hunde ganske udmærket på disse præmisser.

Katten, den store enegænger

Men katte er solister. Den eneste rigtigt sociale kat er løven. Det skyldes nok at den er nødt til at jage byttedyr der er større og stærkere end den selv. Så det gøres bedst i teamwork.

Vores huskatte jager kattemad, og indimellem små fugle, sommerfugle, edderkopper og mus, hvor de findes. Det kan de sagtens klare alene. Også hvordan forholdet opstod, er forskelligt. Vi har valgt mange vilde dyr og tæmmet dem som husdyr og kæledyr. Men vi har aldrig valgt katten.

Katten er et af de ganske få vilddyr der har valgt os som venner. Ellers er det nok kun kakerlakker der har gjort noget lignende, og dette forhold er ret ensidigt.

Derfor er det slet ikke så nemt at tage en kat med på rejse. Og for langt de fleste katte vil det også være meget traumatisk. De er nemlig mere knyttet til deres revir end til os. Hundens afstamning er nomadisk. Den giver en fis i en hornlygte for omgivelserne. Så længe den er sammen med sin flok, og der er mad, så er den glad. Men katten har brug for sine vante omgivelser.

Noget at tage hensyn til

Se lige disse 5 gode råd til dig der skal på ferie uden din kat:

  1. Katten har det bedst i vante omgivelser – Det bedste du kan gøre for din kat når du tager på ferie, bortset fra at blive hjemme, er at finde en der passer den i dit (kattens) hjem.
  2. Det er ikke lige meget hvem der passer katten – Selv om katte er mere knyttet til deres revir end til dig, så er det alligevel ikke lige meget. Du har sikker lagt mærke til, at din kan godt kan lide nogle bestemte mennesker, men ikke andre. Hvad der får katten til at elske nogle men ikke andre er for det meste en gåde. Men sådan er katte bare.
  3. Introducer din katte passer til din kat – det hjælper meget, hvis katten møder sin passer på en blid måde, introduceret af dig. Selv hvis katten beslutter sig for ikke at blive bedste venner med den person, så giver det dog tryghed at du er med til det første møde. Så selv om du har fundet en afbudsrejse på rejsetilbud.dk med afgang om to dage er det altså vigtigt at passeren kommer på besøg inden du tager afsted.
  4. Fortæl om kattens personlighed- alle katte har deres særpræg, det er også det vi elsker dem for. Fortæl din katte passer om kattens karakter, dens yndlingsmad og dens særheder.
  5. Find en god kattepension – hvis det ikke kan lade sig gøre med at få katten passet derhjemme, vær omhyggelig med dit valg af en kattepension. Katte har IKKE brug for selskab af andre katte. Katte kan godt udvikle sig til sociale væsner og også sameksistere i flok. Men det gør de kun hvis omstændighederne tvinger dem. En god kattepension giver i hvert fald din kat mulighed for at trække sig tilbage i private omgivelser.