Sådan bliver dig og din nye kat bedste venner

k4600

At få en ny kat kan være helt vildt spændende, men også nervepirrende. Hvordan vil din ny kat reagere på nye omgivelser? Vil den være glad for dine andre katte? Og vil den være glad for dig? Måske har du allerede haft kat i mange år, så er det let at indrangere et nyt katte-medlem i familien for dig. Men er dette den første kat i dit liv, vil du selvfølgelig sørge for, at den har det bedst muligt, men hvordan gør man egentlig det?

Hvordan skaber du det bedste kattehjem?

En kat har mange behov, som alle er vigtige at opfylde. Noget der er vigtigt, er at respektere din kats privatliv. Det kan godt være overvældende for en kat at flytte et nyt sted hen, derfor er det vigtigt, at du giver din kat plads til at udforske sit nye hjem. Du skal ikke kvæle din nye kat i kærlighed, selvom det nemt kan blive fristende. Din kat skal nemlig have tid til at vænne sig til dig. For meget kærlighed for hurtigt kan nemt gøre din kat stresset. Noget der kan give din kat privatliv, er at skabe et sted kun til din kat – ligesom et værelse. Dette sted skal være praktisk, da det skal kunne rumme mange ting; Madskåle, mad, kattebakke, kattegrus, seng, kradsetræ osv. Derfor er et bryggers et super alternativ som et katte-rum. Her er typisk meget plads til opbevaring af mad og kattegrus, så det er gemt væk, når det ikke bliver taget i brug. Samtidig er bryggerset nemt at gøre rent, da det typisk har flisegulv eller lignende. Fliser er nemlig perfekte at have i et bryggers, men også herregårdssten – som dem her. Herregårdssten kan holde til meget mere end fliser, hvilket også er derfor de ofte bliver brugt udenfor. Udover at være holdbare, er katte vilde med deres ru overflade – de kan nemlig bruges som kradsetræ.

katte

Fysisk aktivitet kan bringe jer tættere

Mennesker er også katte i kattes øjne, derfor kan du med fordel lave aktiviteter med din kat. I yoga er der mange øvelser, som ligner kattens positur – der er endda en stilling, som er opkaldt efter katten. Ved at lave yoga med din kat, bliver katten mere tryg, da den kan se sig selv blive afspejlet i de øvelser, som du laver i din træning. Har du brug for mere inspiration og tips, kan du læse mere her.