Sådan bliver du bedste venner med din nye kat

k4600

…Eller, man kan måske ikke helt blive bedste venner med en kat, men du kan i hvert fald blive det menneske, som katten tolererer mest, og det er da også en start. Når du får en ny kat, er der meget, I skal igennem sammen. I skal lære hinanden at kende, og katten skal lære, at du er flink, rar og har de bedste intentioner. Der er mange forskellige måder, I kan lære hinanden at kende på, men hvis forholdet skal holde længe, er det en god idé at gøre det helt rigtigt. Her får du råd til, hvordan du griber det an.

Kat og mand

Dyrk de fælles interesser

Du tænker måske, at alle katte har de samme interesser, men sådan forholder det sig faktisk ikke. Katte kan lide at lave forskellige ting, præcis som mennesker. Brug de første par dage på at observere din kats adfærd. Er den vild med at lege vildt, eller er den mere til at hygge i sofaen?

Hvis det er rigtig jæger, du har fået fat i, så find en måde at integrere denne egenskab i dit liv. Måske synes du også det er sjovt at løbe rundt med en lille bold i haven, som katten kan forsøge at fange. Eller måske elsker du at strikke og kan samtidig godt overskue, at der er én, der leger med garnet imens.

Hvis din kat er mere til afslapning, er der også rig mulighed for at dyrke denne interesse. Indret et hyggeligt hjørne i sofaen, og tilbring massevis af timer med at læse bøger eller streame tv. Uanset om du til streaming af sport eller serier, vil din kat helt sikkert gerne være med. Det er nemlig de færreste katte, som har klare præferencer, når det kommer til fjernsynskiggeri.

Kat spiser

Server de lækreste hapsere

Der er ingen tvivl om, at vejen til en kats hjerte gå igennem dens mave. Derfor gælder det om meget hurtigt at finde ud af, hvad favoritmåltiderne består af. Nogle katte er vilde med fisk, andre er mere til andet kød. Tørkost er som regel et hit, men hvis du virkelig vil gøre dig selv populær, skal du huske at servere lækre snacks også.

I første omgang må du eksperimentere og se, hvad katten virker mest begejstret for. Der er sådan set frit spil, så længe du naturligvis husker kun at give den mad, som den kan tåle. Det er ikke altid, katte er så gode til selv at sige fra på det område, så selvom den måske er vild med chips, så betyder det ikke, at de er specielt gode for den. Derfor skal du huske at have hovedet med dig, når du fodrer din nye ven.