Sådan gør du dit hjem hundrede procent klar til kat

k4600

Det er altid spændende at få et nyt kæledyr. Man ved det højst sandsynligt kommer til at blive en ven for livet. Måske har man slet ikke mødt det heldige dyr for, og fantasere derfor allerede om hvilken slags kæledyr det mon bliver.
Bliver det sådan en slags kat der altid gerne vil ligge og putte? Eller måske mere en der gemmer sig bag vasketøjskurve og angriber dine fødder?
Lige meget hvad, bliver det helt sikkert spændende.

Men udover alt det sjove, er det også et stort ansvar at tage sig af et kæledyr. Det er på en måde en god optræning til at have et barn. For du har trodsalt ansvaret for dette lille væsen. Det er dig der skal give det mad, og købe det mad du giver den. Det er dig der skal gøre rent efter den, og står til ansvar hvis den ødelægger noget eller gør noget andet den ikke må.

På samme måde er det også dig der skal opdrage den til at opføre sig ordentligt, og lære hvilke ting den må og ikke må. Meget på samme måde som med et barn.

Hver forsigtig med hvor du hænger tapetet

Det er vigtigt for katte at de har et sted hvor de kan hvæsse deres kløer. Det er deres kløer de bruger til at fange føde og det er deres våben til at forsvare sig selv med, skulle de komme op og slås.

Når de hvæsser deres kløer, holder de dem både skarpe, men filer dem også ned så de ikke bliver for lange. På den måde gør de egentlig en god del af arbejdet for dig, da dette behøves du ikke behøves at skulle til at klippe deres negle, på samme måde som man skal med fx marsvin eller andre gnavere.

Når katte hvæsser deres kløer, er det absolut ikke altid i et kradsebræt, trods det er lavet til formålet. De hvæsser kløer i alting de kan få kløerne i. Det vil altså sige dine bukser, dine tæpper, dine møbler, dit tapet, dine gardiner og alt andet godt.

At dette hele din lejlighed i tapet er derfor ikke ligefrem ideelt. Tænk hellere på at hænge tapet op der hvor du alligevel helst ikke vil have katten render rundt. Det kunne fx være dit kontor.

Det er også en god ide at købe noget billig tapet, skulle der nu engang komme kradsemærker i det alligevel.

Du kan finde en masse forskellige former for tapet på nicetapet.dk, og så er det endda til gode priser.

Kør din killing hjem i den rigtige bil

Bor dem du skal hente kat hos længere væk, henter du dem nok i bil. Det ville trodsalt være noget af en traumatisk oplevelse for sådan en lille killing at blive smidt på en bus med en masse fremmede mennesker, mens den er indespærret i en fremmede transportkasse.

Chancen for at killingen nogensinde har kørt i bil før den bliver hentet af jer, er meget lille. Katte er kendte for virkelig ikke at bryde sig om at køre i bil, så I skal højst sandsynligt forberede jer på en masse brok fra killingen på vej hjem.
Hvis det er virkelig slemt, vil den måske endda begynde at ryste og kaste op af stress. Man kan dog gøre nogle ting for at det bliver rare for killingen.

Ideelt set køre man i en elbil. Udover alle de andre fordele, som at det er godt for miljøet, så larmer elbiler slet heller ikke ligeså meget som en normal diesel- eller benzinbil. Det er især larmen der går katten på.

Skaffer du dig dog en elbil, skal du selvfølgelig også anskaffe dig en lader til din elbil. En elbil er trodsalt ikke særlig meget værd, hvis den ikke er opladet.

fiat