Hund og kat i samme hus

k4600

Rigtig mange danskere har et kæledyr af den ene eller den anden art, og der hersker absolut ingen tvivl om, at de to største favoritter er hunden og katten. Om det er på grund af dette eller noget helt andet vides det ikke, men hunden og katten har ikke ligefrem for at være de bedste venner. Denne evige strid mellem de to yndlingsdyr har inspireret både et ordsprog og op til flere filmøjeblikke. Alt dette betyder til sammen, at det er de færreste danskere, der vælger at anskaffe sig både en hun og en kat i det samme hjem, og det er faktisk en skam.

Både hunden og katten er nemlig rigtig søde kæledyr, og de giver to vidt forskellige oplevelser. Heldigvis kan det faktisk sagtens lade sig gøre at have både hund og kat i samme hus, det kræver bare noget af begge dyr samt ejeren for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Hvis du godt kunne tænke dig begge kæledyr, så er der heldigvis råd at hente. Læs med nedenfor!

Kat og skål

En kamp om territorie

Hjørnestenen for hele konflikten mellem hund og kat er en kamp om territorie. Dette er i særdeleshed rammende, hvis du havde det ene af dyrene før det andet. Så kan dette nemlig godt føle sig en anelse overset eller i værste fald angrebet, og det vil derfor have brug for at markere sit territorie. Sådan en afmærkning ender sjældent kønt.

Hvis det er muligt, er det derfor bedst at anskaffe sig både hund og kat på samme tid. Det kan dog være et pres på personlig tid såvel som pengepungen, og mange har nok allerede et af dyrene i deres hjem i forvejen. I mange tilfælde kan dette derfor vise sig svært at gøre. I stedet kan man forsøge lige så stille at indlogere det ene dyr og derved vænne det andet dyr til dets tilstedeværelse. Sørg for eksempel for at gøre det så tydeligt som muligt, hvor hvert af dyrene sover, og hvor de spiser, så de ikke skal til at konkurrere om basale fornødenheder som føde og søvn. 

hund

Vær tilstede 

Det kan ligeledes være nødvendigt, at du befinder dig forholdsvis tæt på begge dyr i de næste par dage. Både for at de kan vænne sig til de nyde forhold, men også så du kan agere lovens lange arm i tilfælde af en konflikt.

Særligt en voldelig konflikt kan nemlig ende voldsomt for særligt det mindste af de to dyre, som selvfølgelig oftest vil være katten. Hvis du gerne vil undgå den slags, kan du også have det med i dine overvejelser, når du vælger hund. Husk dog bare, at det med e rette beslutninger og en smule tid sagtens kan lade sig gøre.