Det er vigtigt, at din kat er soigneret

k4600

Når man har en kat, har man tendens til at ligge og nusse med den, for der er da ikke noget mere hyggeligt, og især når dens bløde pels indbyder til at blive kælet for. Det har derfor også betydning, at din kat er soigneret, når der er sådan en nær kontakt. køb pelspleje hos Gilpa og vær garanteret en kat, du har lyst til at kæle.

En kat mindsker ensomheden

Hvis du bor alene, har du måske gået længe og overvejet, om der skulle flytte et andet medlem ind i husstanden til at holde dig ved selskab i de sene timer, når ensomheden kan ramme. Du har måske overvejet at købe en hund, men er kommet fra det igen, da det virker som et lidt for stort projekt. At dele bolig med en kat, kan virke mere overkommelig, i og med, at det først og fremmest er et mindre dyr, det larmer ikke på samme måde, og du har mulighed for at lade den være udendørs, når du har brug for ikke at tænke på, om den skal underholdes. Dette er dog et spørgsmål, du skal tage stilling til, når du får den, og det er ikke sikkert, at du ved, hvad der er det optimale at gøre. Derfor kan du læse videre nedenfor og måske blive klogere på valget.

Skal din kat være ude eller inde?

De fleste katte har en nysgerrighed på livet udenfor. Hvis du fx arver en ejerløs kat, ligger det mere i den at være ude i naturen, da den er vant til det. En lille killing derimod vil ikke vide, hvad det vil sige at færdes i det fri, men så snart den får snerten af det, vil den måske have behov for det rum og de muligheder, der er derude, og så skal du ikke være bange for at lukke den ud. Det er helt grundlæggende godt for din kat at udfolde og bruge sanser i det fri, for det er der, den kan kradse i træer, smage og lugte sig frem. Det er selvfølgelig en større chance at tage, når man lukker sin kat ud, fordi man ikke har styring over biler, ræve og sygdomme, når den løber rundt og udforsker. Bare sørg for, at din kat altid har mulighed for at komme ind, hvis den føler sig truet.

En kat er god underholdning

Det sjove ved en kat er, at den kan være enormt underholdende at betragte. Den kan finde på at gøre skøre ting, hvis den er legesyg. Det imponerende ved dyret er også, at den kan få sjov ud af alt, der er i nærheden af den – hvad end det er et stykke papir eller dens egen hale. Det er vigtigt, at den har mulighed for at blive stimuleret, så den kan udvikle jagtinstinkt, balance og spring. Derfor er det væsentligt, at remedier til dette er implanteret i boligen.