Sådan sørger du godt for din kat

k4600

Det at have en kat er en hyggeligt ting. Dog kræver det også lidt arbejde. Katte er forskellige hver især, men de har alle i bund og grund nogle behov, som de har brug for at få dækket, nøjagtig ligesom mennesker. 

Derfor kan du læse med her, og få nogle ideer og inspiration, til hvordan du kan sørge godt for din kat.

kvinde_udenfor_kat

Gode ting at have til din kat

Hvis du allerede har en kat, ved du måske godt at den kræver nogle forskellige ting, i form af træning, rutiner og omsorg. Hvis du tænker på at anskaffe dig en kat, er der her nogle gode ting, som du kan gøre dig tanker om at anskaffe, sammen med katten. 

En god måde at træne sin kat på, er ved at lære den, hvornår den gør noget godt og rigtigt. Det kan du blandt andet ved hjælp af en clicker. Du har måske hørt om den før fra hundeejere, men den fungerer også til katte. Når du trykker på den, giver den en lyd. Hvis du trykker på den, hver gang din kat udfører en ønsket adfærd, vil den forbinde lyden med belønning for det den gør. 

Dog er der mange ting, som kan være med til at gøre din kats liv sjovere og nemmere. Det kan være alt fra en kattedør, så hvis du har en kat, der både må være udenfor og indendørs, kan den nemt komme og gå, uden at skulle afhænge af én som skal åbne døren for den. Der er et varieret udvalg af tilbehør til de fleste kæledyr, som med stor sandsynlighed kan være med til at gøre det hele nemmere og sjovere, både for din kat og dig selv.

hånd_pote_harmoni

Det er godt at holde sin kat velplejet

Din kat har også brug for pleje. Det er alt fra at få klippet negle, til at komme i bad og blive vasket. Pelspleje er også rigtig godt for din kat, og rigtig mange katte synes faktisk godt om det. Køb pelspleje hos Gilpa og få en hyggestund med din kat, som også kan gavne den. 

Dog er det vigtigt at have i mente, at ikke alle pelstyper kræver den nøjagtig samme pelspleje. Det kan nemlig variere, afhængigt af hvilken kat du har, i forhold til om det er en langhårskat, semilanghårskat eller en korthårskat. Pelspleje kan være med til at hjælpe din kat, idet du kan tjekke efter utøj og sår, når du gør det. På den måde kan du være sikker på, at din kat har det godt, eller eventuelt kan skaffe hjælp til den, i tilfældet af du mærker noget som føles forkert. 

Så ikke nok med at din kat og du kan få en hyggestund, hvor du kan vise omsorg, så kan det også være hjælpsomt, hvis du en dag finder noget, så du kan nå at reagere.