Kat eller hund? Vær opmærksom på dette, før du køber

k4600

Det kan være en stor beslutning om, at man skal have en kat eller hund, eller om man overhovedet skal have kæledyr i det hele taget. Til beslutningen om hvorvidt du skal have et kæledyr eller ej, kan det kun siges, at du nok ikke kommer til at fortryde den beslutning – men der er stadig visse ting, du skal være opmærksom på, før du køber dit første kæledyr.

kat og hund

De kan ændre din livsstil

Hunde og katte kan godt lide daglige rutiner og vaner, så det kan være, at hvis du er meget ustruktureret i din hverdag, at det så bringer mere struktur til din hverdag at have et kæledyr. Det kan i mange tilfælde være en fordel, da man så føler sig mindre rastløs og har nogle forpligtelser at stå op af sengen og udføre. 

På den anden side kan kæledyr også begrænse din livsstil, hvis du godt kan lide at rejse meget. 

Et kæledyr kan ikke være alene hjemme og hverken fodre eller passe sig selv, så det skal du have tænkt over, før du tager afsted i længere tid.

Læs mere her om godt legetøj til dit kæledyr – det er nemlig også nødvendigt. Selvom at det er noget meget fint udstyr at have til kæledyr, er det ikke nok til, at man kan lade sit kæledyr være alene hjemme med det en lille uge.

Grå kat

Katte og andre husdyr, skal passes og have kærlighed

Den største udfordring ved at lade et kæledyr være hjemme en hel uge ville til dels også være manglende kærlighed. Kæledyr har brug for kærlighed, ligesom mennesker har brug for kærlighed.

Faktisk så udskiller hjernen et bestemt hormon kaldet oxytocin, når man er i kontakt med andre levende væsener. Dette hormon er meget sundt, så fra naturens side giver det god mening, at dyr godt kan lide at være sociale og få kærlighed.

Ud over at kæledyr skal have kærlighed, så giver de også selv en hel masse kærlighed. 

Kærligheden mellem dyr og mennesker er nemlig ikke en begrænset ressource, hvor man mister ved at give. Det er omvendt, fordi man får faktisk mere er det, hvis man deler ud af det.