Tænk på dine møbler, når du skal have kat

k4600

Hvis du overvejer at få en kat, så gør du dig klogt i også at overveje, om det er noget, du har de rette møbler til. Når det kommer til katte, så kan man nemlig ikke bare lige lære dem, at de f.eks. ikke må kradse i sofaen eller hoppe op på bordet. Og selv hvis man forsøger, så er det sikkert noget, de kommer til at gøre, når du ikke er hjemme. Derfor er det bedst for dig selv, hvis du sørger for at anskaffe dig nogle møbler, der kan holde til katte. Hvad det kan være for nogen – det kan du læse meget mere om i denne artikel.

træ, bord, træsort, planker

Få et plankebord til stuen eller køkkenet

Det er klart, at det er mest praktisk, hvis du har et bord, som katten ikke kan ødelægge. Hvis du vælger at indrette med et plankebord, så er der ikke så stor sandsynlighed for, at det er noget, katten vil gå i. Et plankebord er nemlig for det meste lakeret, og det er ikke noget, som katte bryder sig om at kradse deres kløer på. 

Vælg den rigtige sofa

Der er rigtige mange sofaer, der hurtigt kan komme til at se meget slidte ud, når der er en kat i hjemmet. Det kan f.eks. være meget risikabelt at købe en lædersofa, men der er også nogle i stof, som hurtigt kan blive ødelagte. Det kan godt være, at det er noget, der kommer til at tage noget tid.

Stole ud af træ

Katte elsker at hoppe rundt på ting, kradse i ting og undersøge. Derfor er det noget, man bør tage hensyn med indretningen, når man har katte. Det er i hvert fald en god idé, hvis man ikke har lyst til at bo i et hjem med en masse slidte møbler. Når du f.eks. skal vælge dine spisestole, så kan det godt være, at du gør dig klogt i at holde dig væk fra noget med stof. Det er nemlig sådan noget, som katte elsker at kradse i. Det er derimod bedre, hvis du får anskaffet dig nogle stole i lakeret træ, så materialet også er så glat, at det ikke er noget, katten har lyst til at bruge. Hvis du anskaffer dig et plankebord, så kan du med fordel også få lavet en plankebænk i samme materiale, der passer hertil. Så kan du have et spisesæt, der passer sammen og en kat, der ikke kommer og ødelægger det.

kæledyr, mis, udenfor, natur

Lok med det rette legetøj

Det kan også være, at du selv kan gøre noget for at lokke din kat til at gå i andre ting end dem, du gerne vil bevare pæne. I dag findes der rigtig meget forskellige legetøj, som man kan købe til katte. Det er f.eks. altid en god idé at have noget, som de kan kradse deres kløer i og noget, som de kan hoppe op på. Det kan især være vigtigt, hvis du har en indekat, der ikke har mulighed for at komme ud og udforske.