Bliv sikret en god nat med din kat

k4600

Hvis du har kat, ved du, at det nogle gange kan være svært at få søvn, hvis katten er meget bestemt på at være vågen. Men din nattesøvn er vigtig, og det skal ikke være noget, din kat skal styre. Det er super skønt at være katteejer, men til tider er man nødt til at sætte grænser.

Kat foran seng

Natten og katten

Katte er natdyr. Det er mennesker ikke. Det kan godt blive til et problem, når mørket falder på. Katte kan nemlig godt lide at springe, løbe rundt og lave ballade om natten, og det kan godt larme til et punkt, hvor det holder dig vågen. Selvfølgelig har du mulighed for at holde din dør lukket om natten, men det er ikke nemt, hvis katten så begynder at kradse på døren eller miave højt. 

Det er jo ikke et problem, hvis den bare hopper ind på værelset og putter sig i din komfortable dobbeltseng; på den måde kan I begge falde i søvn. Men hvis du er typen, der sover let og har svært ved at falde i søvn igen, når først du er vækket, kan det være en drøj omgang.

Skab vaner sammen

I sådan en situation gælder det om at skabe nye vaner. Det kan være en træls proces, men hvis det i sidste ende giver dig din søvn tilbage, vil det være det hele værd. 

Tænk over det mønster, din kat har nu. Går den udenfor, når du går i seng? Kommer den tilbage midt om natten og begynder at larme? Forventer den en åben dør indtil din seng? Det er ikke sikkert, at den gør præcis det samme hver dag, og den vil typisk også brokke sig lidt, hvis du ændrer på dens mønster, for eksempel ved at låse den ude at kattelemmen om natten eller begynder at lukke døren indtil dig. 

Grå kat i seng

Din viljestyrke

Det er her, at viljestyrke kommer ind. Selvom det ikke er altid, at din kat er enig, er det altså dig, der ejer katten, og ikke omvendt. Det er selvfølgelig ikke et problem, hvis du sover tungt og hurtigt falder i søvn; i så fald er det bare hyggeligt, når katten kommer på besøg og spinder i løbet af natten. 

Men hvis du ikke gør det, kan det hurtigt blive et problem. Prøv at skabe nye vaner med din kat, og hold fast i dem; både søvn og kat er trods alt vigtigt for det gode liv.