Sådan bliver din kat gode venner med den nye baby

k4600

En lille ny i familien er en stor glæde, og alle ved at kæledyr og babyer kan have masser af glæde af hinanden. Det er dog ikke alle kæledyr, og især ikke katte, der er ret gode til forandringer, så hvis jeres kat og jeres baby skal være gode venner så er der et par ting i selv kan gøre for at hjælpe dette på vej.  

Kat med bamse

Ændringer i rutiner

En lille baby betyder også masser af ændringer, ikke kun i søvn og kost og det sociale liv, men sandsynligvis også indretningsmæssigt i boligen. Nogle katte har brug for mere tid end andre til at vænne sig til ændringerne, så hvis kattebakken skal flyttes, eller andet af kattens udstyr så sørg for at gøre dette flere måneder før babyen kommer. 

Sikkerhed

Selv om din kat ikke ville skade dit barn med vilje, så bør i alligevel tage nogle forbehold. Hold altid opsyn når katten er sammen med babyen, og sørg for at katten ikke har adgang til f.eks. babyseng, vugge og evt. barnevogn hvor barnet sover. En varmesøgende kat er nemlig ikke en god kombination med en baby der endnu ikke selv kan vende eller flytte sig. Din kat kan have sygdomme i tarmene som baby ikke helt kan tåle endnu, sørg derfor altid for at bruge handsker, eller gør dine hænder grundigt rene efter du har tømt kattebakke, og lad ikke baby komme i nærheden af denne. 

Giv katten tid til at vænne sig til babyens lugt

Katte bruger tid på at vænne sig til nye mennesker og lære dem at kende, meget af det foregår med lugtesansen. Giv derfor gerne din kat noget som babyen har brugt, et tæppe som barnet har sovet med f.eks. en bamse, eller en sparkedragt der endnu ikke er vasket. Giv katten mulighed for at være alene med noget der lugter af babyen og vænne sig til det. Forsøg så vidt muligt at bruge samme tid på katten som du gjorde før fødslen. Katte kan nemlig godt blive jaloux, hvilket ikke gavner forholdet til baby.