Sådan gør du dig klar til at have kat i hjemmet

k4600

Det kan være en større mundfuld at sige velkommen til en kat i ens hjem – især hvis man aldrig har prøvet at eje en før! I denne artikel kan du derfor finde en række gode råd til ting du skal have styr på, før du lukker katten ind i dit hjem. På denne måde bliver den en bedre oplevelse for både dig og katten. 

kat med klud

De basale redskaber skal være hjemme før katten kommer

Det er først og fremmest vigtigt, at du har de mest basale redskaber hjemme, før katten træder ind ad døren. Dette kommer meget an på hvilken type kat du skal have, samt hvordan din levesituation ser ud. 

Hvis det for eksempel er en langhåret kat, så skal du helst gerne have en kam til den for at redde pelsen. Og hvis katten ikke må komme udenfor, så skal du også have fat i en kattebakke og grus til den. 

Alle katte skal derudover desuden have en specifik mad- og vandskål. Det er en gode ide at have op til flere vandskåle stående rundt omkring i hjemmet, fordi det er bedre til kattens natur. 

Lær mere om katteadfærd 

De fleste katte kan ikke lide at drikke vand ved siden af der, hvor de også får deres mad. Det er et urinstinkt, da det ude i naturen nemlig ofte kan betyde at vandet dermed er forurenet. 

Det er en god ide at lære mere om kattens adfærd og generelle natur. På den måde kan du være mere forståelig overfor din kat, når den begynder at opføre sig lidt spøjst. Det er især en god ide til dig, som aldrig tidligere har haft meget med katte at gøre. 

På nettet kan du finde frem til en masse af sådan information ganske gratis. Det er en god ide at bruge en eftermiddag eller mere til lige at læse om det basale.  

Kat og ejer der læser

Skal du have en forsikring

Det kan desuden også være en god ide at overveje, hvorvidt man skulle købe en forsikring på katten. De fleste har jo familieforsikring men her er kæledyr som regel ikke med i forsikringen. Og det kan være en ekstra beskyttelse at have sådan en forsikring på ens kæledyr, når man holder dem meget nært. 

Denne forsikring vil oftest kunne bruges, når de skal til dyrlægen eller lignende. Sådanne dyrlægebesøg kan hurtig blive meget dyrere, hvis man ikke har den. 

Derudover kan man få en erstatning, hvis dyret løber væk eller der endda er nogle, som ender med at stjæle den. Det kan nemlig godt ske, hvis det er en lidt pænere racekat, som man har til at løbe frit.