Katten er et populært kæledyr

k4600

Det er yderst populært med katte i Danmark, da det er et af de kæledyr som man hyppigst ser i de danske hjem sammen med hunden. Der er derfor mange ting som man gør for, at katten skal leve under de bedst mulige forhold. Det er blandt andet grunden til, at man kan købe alt muligt forskelligt foder og snacks, men der er også mange forskellige former for legetøj og kradsetræer, som alt sammen øger livet for katten. Det er dog meget med det fokus på alle de katte, som lever i huset og hos familien. Der er dog også rigtig mange katte, som lever som udekatte, hvilket vil sige, at de i det meste af tiden lever af at være udenfor. Det kan være de har et sted, hvor de kommer forbi og får mad, men resten af tiden lever de helt på egen hånd ude i naturen og i bylivet.

Den skræmmende vinter

Der er mange som synes, at vinteren er dejlig og hyggelig. Det er dog for mennesker, men problemet er, at vinteren er meget hård for dem, som ikke kan komme ind nogle steder. Det kender vi også for de hjemløse personer, netop det samme gør sig også gældende for kattene. Der er muligheder for, at man kan hjælpe katten, hvis det er man selv tager opgaven i hånden. Man kan nemlig lave et shelter, hvis det er man vil hjælpe.

katteøjne

Hvor skal shelteret stilles op?

Det kan egentlig stilles op mere eller mindre alle steder. Det fylder nemlig ikke særlig meget, da det på ingen måde har den samme størrelse, som et af de shelters som vi kender. Du kan lave dit eget shelter, hvor du efterfølgende kan sætte ud i haven eller lignende, så katten nemt kan finde frem til, men også er forholdsvis alene. Det skal derfor ikke placeres ude ved vejen og lignende, men nærmere i naturen og i haven.

Hvordan kan det laves?

Der er en måde, som har vist sig som en rigtig god løsning. Det er ved en stor plastik opbevarings kasse, som man så bygger en mindre flamingokasse ind i. Derefter laver man et hul i kassen, så katten kan komme ind og ud. I kassen skal der være halm, og så er det hele egentlig klart. Det gode tip er dog, at man sætter gaffatape eller papir på kanterne i kassen, som kommer når man laver hullet, da katten skal undgå at kunne komme til skade. Det resultere i sidste ende i, at katten har en kasse den kan være i, som giver den varme, samtidig med der er flere lag som kulden skal igennem hvis den skal lykkes at komme igennem.

sne