Derfor er det vigtigt for katte at have legetøj

k4600

Katte er et af de kæledyr, der er mest populære blandt danskere.

Mange finder kattens mystiske væsen interessant. En kat er sin egen herre. Men det er også det, mange finder interessant ved katte.

Gør din kat til en god jæger

Ligesom, at man skal lege med hunde, så skal man også huske at lege med katte.

Når man får en killing, så er det vigtigt, at man husker at lege med den.

Man siger, at en killing bliver en god jæger, hvis dens mor er en god jæger, men man kan også selv være med til at gøre ens kat til en god jæger.

Fx ved at lege med en drillepind, så får killingen øvet sig i at jage.

Når noget ligger og vifter frem og tilbage foran dem, så er der noget, der bliver aktiveret i deres instinkt ligesom, når de er ude og jage.

En drillepind er også god til voksne katte, der måske er gået hen og blevet lidt dovne med alderen. Det er en god måde at få dem aktiveret på.

En drillepind er derfor et godt stykke legetøj til katte.

killinglegetøj

Katte kan godt aktivere sig selv

Katte kan sagtens lege med dem selv uden, at man behøver at sidde og lege med.

Her er små legetøjs mus eller bolde rigtig gode til at aktivere katten.

Man kan også fx en lille plade, hvor der sidder nogle fjeder på med en mus for enden. Der skal katten aktivere sig selv ved at slå til fjedrene med musene på.

Knyt et bånd til din kat

Men selvom nogle katte er gode til at lege med sig selv, så er det vigtigt, at man husker at sætte sig ned og lege med ens kat fordi, når man sidder og leger med ens kat, så er man med til at knytte et bånd til ens kat. Og det er vigtigt, at man får knyttet et bånd til ens kat, da man først og fremmest får et bedre forhold til ens kat. Samtidig er det godt at have et tæt bånd til, hvis ens kat skal til dyrlægen, så er den tryg ved dig, når du står og holder den ved dyrlægen. Det kan være med til at gøre, at den knapt er så bange ved dyrlægen fordi, at den er der.

katteleg

Rigtig meget godt legetøj

Der findes rigtig meget godt kattelegetøj, som man kan købe til ens kat. Der er både legetøj, der kan rasle, legetøj med piv og legetøj med fjer eller plys samt meget andet kattelegetøj.

En god ting til at gøre ens kat interesseret i et bestemt stykke legetøj er at putte lidt katteurt på et stykke legetøj. Det er kattenes svar på et rusmiddel. På mange katte har urten en berusende effekt, men det er 100 % ikke skadeligt. Man skal derfor ikke være bange for at putte lidt katteurt på ens kats legetøj. Man skal dog passe på med ikke at give ens kat det for tit, da katten kan blive afhængig af det.