Giv dit hjem nyt liv med en kat

k4600

2020 er nu et overstået kapitel, der for danskernes vedkommende bød på coronavirus, en masse restriktioner og flere nedlukninger af samfundet. Det var på mange måder et hårdt år, som de fleste nok er villige til at lade gå i glemmebogen, men der var også lyse sider. I forhold til tidligere år fik flere familier et kæledyr i 2020, og det har i sandhed været med til at sprede smil og glæde i en ellers svær tid. Katten er ét af de mest udbredte og populære kæledyr i Danmark, og det er bestemt heller ikke tilfældigt, da de kløgtige, firbenede dyr har mange positive træk. En kat vil være et friskt pust i ethvert hjem, der anskaffer sig én, og så længe man kan leve op til ansvaret, bør man helt klart overveje at købe en kat. 

To katte udenfor

Find en kat via nettet

Én ting er at beslutte, at man vil have en kat, en anden ting er at finde lige præcis den kat, der vil være som skabt til ens hjem. Det kan være svært, men man kan heldigvis hjælpe sig selv ved at bruge nettet til at finde frem til sit nye familiemedlem. Rigtig mange forskellige personer sælger deres killinger online, så det gælder om at fokusere på de mest troværdige og generelt anerkendte steder. Det kan man eksempelvis undersøge ved at forhøre sig hos venner og bekendte, der har erfaring med at købe en kat på nettet, eller man kan kigge efter websidernes rangering i søgemaskinerne. 

Søgeoptimering er baseret på SEO-principper, som har til formål at få en webside til at komme frem som det første i en søgning, eksemplificeret ved Kongen af internettet

Det er en fornuftig ting at overveje, når man vurderer troværdighed fra den hjemmeside, hvorfra man vil købe sin kat. 

Træf beslutninger

At få en kat er på en måde som at blive forælder til et lille barn, fordi det kræver, at man tager ansvar og forstår at prioritere kattens behov. Det indebærer, at man skal træffe en række beslutninger, før man får katten hjem, så man kan sikre den de bedst mulige betingelser. Blandt andet skal man tage stilling til, om det skal være en inde- eller en udekat, så man har det på plads, inden den pludselig står midt i stuen. 

Man skal også gøre op med sig selv, hvad der skal ske med den, hvis man skal på ferie i udlandet. En kat kan dybest set godt være alene hjemme i nogle dage, men det kræver, at man får nogen til at komme og se til den dagligt. 

Kat leger med menneske

Et nemt kæledyr

Når alt det er sagt, skal man ikke være i tvivl om, at katten er et skønt og glædesspredende kæledyr, som helt sikkert vil puste nyt liv i hjemmet. 

Samtidig er katten generelt et meget nemt kæledyr at have, fordi den, modsat eksempelvis hunde, er meget selvstændigt anlagt. En kat gider ikke nødvendigvis at få en masse opmærksomhed i tide og utide, idet den skal have fred og ro til at være sig selv. Derfor er man ikke på samme måde afhængig af en kat, som man er af en hund, der skal luftes flere gange dagligt og er meget opmærksomhedskrævende.