Kæledyr og mobil: sådan balancerer du dit fokus

k4600

Mobiltelefonen bliver en større og større del af vores dagligdag, og den rummer efterhånden nærmest alle de funktioner, man kunne ønske sig. 

Det er blevet et kraftfuldt og yderst effektivt arbejdsredskab, som kan hjælpe én i rigtig mange af de situationer, man befinder sig i til daglig, og det er uden tvivl en god ting.  

Desværre er ulempen ved det stødt stigende mobilforbrug, at nærværet i familierne godt kan forsvinde lidt – og det gælder også kontakten til kæledyret. 

Så har man eksempelvis en kat, skal man også huske at have tid til den, uden at det bliver en sur pligt, der stjæler tiden fra noget andet. 

mobil i naturen

Vær til stede

En kat er ikke et socialt dyr på samme måde som en hund, der logrer, når man kommer hjem og ofte gerne vil kæles i timevis. 

Katten er et intelligent, mere reserveret og selvstændigt kæledyr, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke skal ofres opmærksomhed og nærvær på den. 

Det behøver ikke at være flere timer om dagen, man bruger på sin kat, for det allervigtigste er faktisk, at man er til stede, når man er sammen med den. 

Selvom det måske kun i snit er tyve minutter om dagen, man bruger, er det vigtigt at nyde øjeblikket med sit firbenede familiemedlem. 

Det vil på den lange bane gavne både én selv, der vil få en masse glæde og øget livskvalitet ud af relationen til katten, og det vil gavne kæledyret, der ligeledes vil få en bedre tilværelse i dit hjem. 

glad kvinde med mobil

Hav tid til dig selv

Når det så er sagt, er det også vigtigt at huske, at det aldrig må være en sur pligt at have et kæledyr. 

Man anskaffede sig helt sikkert ikke en kat for aldrig at have tid til den, og interessen for den og dens velbefindende skal være oprigtig.
Det betyder dog ikke, at man skal glemme sig selv, for det er også vigtigt bare at flade ud med mobilen en gang imellem, hvis man har brug for det. 

Man kan se en video på YouTube, erotube eller et helt tredje sted, hvis man trænger til lidt afslappende underholdning. 

Erotube og YouTube er gode steder at se videoer, men er man mere til at spille, kan man også bare downloade en kabale eller lignende apps.