Hvorfor er det en god idé at købe et kattetræ?

k4600

Hvis du har en kat, er det en god idé at købe et kattetræ til den. Ikke alle er klar over, hvorfor det er en god idé – og slet ikke, hvis de har en udekat. Uanset om du har en ude- eller indekat, bør der dog ikke være nogen tvivl om, at du bør investere i et godt kattetræ til din kat.

Det er i høj grad i tilfælde af, at du har en indekat, at det er vigtigt, at du køber et kattetræ. Det betyder dog ikke, at det ikke er et godt køb for dig, der har en udekat. Et kattetræ er nemlig en ideel måde at lade sin kat stimulere sine naturlige instinkter på.

Hvad bruger katten et kattetræ til?

Er du ikke bekendt med, hvad et kattetræ er, er du sikkert heller ikke bekendt med, hvad en kat egentlig bruger det til. Der er mange, der også kender det som et kradsetræ, fordi træet bliver brugt til at kradse og klatre på. Det er dog ikke det eneste, din kat vil bruge sit træ til.

Det er nemlig også meget normalt, at det bliver brugt til flere former for leg, hvilket – som sagt – kan være med til at stimulere din kat. Dertil er det også meget normalt, at din kat kravler op i sit kattetræ, da den herfra kan observere fra et højt punkt, der er dens eget sted.

Derfor er det ofte også en god idé at købe et højt træ, da det betyder, at din kat får mulighed for at klatre højt op, hvorfra den kan observere ‘sit territorium’. Det ville katten normalt gøre fra et rigtigt træ i naturen, men det er de færreste, der kan give deres kat denne mulighed inde i huset.

Katten kan aktivere alle sine muskler og led

Et sådant træ vil også give din kat gode muligheder for at få aktiveret alle sine muskler og led, hvilket især er noget, som en indekat kan have svært ved at få lov til. Ligeledes kan din kat også bruge det til at kradse, hvilket er en fordel, da det er med til at pleje og vedligeholde kattens kløer.

En anden fordel er også, at din kat dermed ikke ser behov for at kradse i andre ting, herunder dine møbler mv. Vil du gerne skåne dine møbler fra kattens klør, er et kattetræ derfor den rette måde at gøre det på.