Det kan være bæredygtigt at have kat

k4600

At leve bæredygtigt er efterhånden noget, som alle ved, at man skal. Alle er efterhånden klar over, at det er vigtigt, at man tænker over ens forbrug og hvad man gør i ens hverdag. Det handler om at skade kloden så lidt som muligt. Netop derfor kan man undre sig over, at der er visse steder i livet, hvor folk helt lukker øjnene for at leve bæredygtigt. Et af disse steder er naturligvis at flyve. Folk snakker meget om, at det er noget af det, som skader miljøet mest. De selvsamme typer tager alligevel på lange flyture og besøger helt andre steder i verden. Det kan man undre sig meget over. Et andet sted, hvor folk ikke tænker på, at det kan være dårligt for miljøet at gøre noget er i forhold til husdyr. For jo flere levende væsener i verden, som skal fodres og have mad, jo mere CO2 udleder vi. Det gælder naturligvis også hvis man anskaffer sig en kat. Det er dog muligt at tænke på miljøet når man har en kat. I det følgende får du en guide til hvordan du kan blive en bæredygtig katteejer. 

Almindelig kat

Start med kattemaden

En af de største klimasyndere er som bekendt kød. Derfor er der mange, der vælger at købe andre ting end kød når de skal spise. Efterhånden er der også så mange vegetariske alternativer, at man godt kan leve uden kød. Alligevel køber de fleste mennesker kød til deres kat. De køber formentligt ikke rigtig kød, men de køber kattemad med kød i. Det er naturligvis lige så skadeligt som det kød, som vi mennesker spiser. Derfor kan det være en ide at give sin kat en vegetarisk og plantebaseret kost. 

Lån penge nu hvis du mener, at det vil koste dig penge at få gjort din kat vegetarisk. Det kan nemlig godt koste lidt penge i starten da man lige skal finde de helt rigtige steder, hvor man kan få kattemad uden kød. 

Kat der sover

Også kattelegetøj kan være bæredygtigt

Når man har styr på kosten og har fået sammensat en plantebaseret kattemad, så kan man gå over til legetøjet. Der er nemlig mange der køber forskellige former for legetøj til katte. Det er ofte plastik og det er sjældent lavet af rigtig god plastik. Her kan man heldigvis blot undlade at købe denne form for legetøj. I stedet kan man bruge tomme toiletruller, som man allerede har og alligevel skal smide ud. 

Man kan også sy nogle tøjrester sammen. Dem kan man lave rigtig mange af. Idet de begynder at blive ulækre og alt for brugte kan man blot lave en ny. For så kan katten hele tiden få noget nyt legetøj, som er lavet af genbrugsmateriale. Det er med til at gøre, at du kan leve meget bæredygtigt sammen med din kat.