Kattens bedste ven og værste fjende

k4600

Mange danske hjem har katte som kæledyr, da de er nemme at passe, og hyggelige at have gående rundt. De er dog lidt reserverede af natur, og kan sagtens bruge meget tid udenfor hjemmet. Her kunne en hund være en god tilføjelse, da den altid vil være omkring der, og derfor automatisk vil give dig mere opmærksomhed. Der er dog mange som fravælger hunden, fordi de tror at det aldrig vil gå, med en kat i huset. Dette er dog ikke nødvendigvis rigtig. 

Hund og kat

Få en god hverdag med både kat og hund

Om man vælger at købe en hund, når man allerede har en kat, eller omvendt, kræver det noget tilvænning. Især for dyrene kan det være svært at tilpasse sig i starten, hvis der pludselig kommer et nyt dyr, som både tager plads og opmærksomhed. Det kan dog sagtens lade sig gøre, og man skal også give dyrene en chance for at vænne sig til hinanden. Det allernemmeste er at lade dyrene vokse op sammen, da de her vil vænne sig til hinanden fra start. Men med den rette opdragelse på især hunden, kan det andet også godt lade sig gøre.

Det er derfor også vigtigt at vælge en hund, som godt kan lide og blive trænet, og er god til f.eks. lydighedstræning. En sådan hund, kunne f.eks. være en Dogue de Bordeaux. Den er god mod andre dyr i hjemmet, og er både lydig, loyal og oplagt til at træne med. Du kan læse mere om racen på dogue-de-bordeaux.dk.

Tre katte på stribe

Hvad skal man være opmærksom på?

Hvis man har gjort sig overvejelserne, og vælge at lave sammensætningen af hund og kat, er det selvfølgelig vigtigt at holde øje med dem. Hunden kan både blive kattens bedste ven, men også den værste fjende. Sammenføringen af de to skal foregå langsomt, og man skal give dyrene tid og plads til at lære hinanden at kende. Vær opmærksom på om katten bliver mere væk fra hjemmet, eller om hunden virker aggressiv over for den. Er dette tilfældet, vil du skulle justere på enten måden de er sammen på, eller lave en mere intensiv lydighedstræning med hunden, så den ikke blive til gene for katten.