Husk at få din hankat kastreret

k4600

Hvis du har en hankat som stadig er i besiddelse af hele sit udstyr, så bør du overveje at få den kastreret hurtigst muligt. Der er mange gode grunde til det og næsten ingen imod.

Den vigtigste grund er den, at der i forvejen findes alt for mange katte der ender som gadekatte. De er dømt til et usselt liv fyldt med farer, sult og traumatiske oplevelser. De fleste katte kan godt nok overleve ude i naturen uden hjælp fra mennesker. Men der findes simpelthen ikke tilstrækkelig fri natur i Danmark. Derudover foretrækker katten også at blive i nærheden af mennesker. De har igennem årtusinder lært at det er der hvor der nemmest kan findes mad.

nærbillede af high-five mellem kvinde og killing

  • Der findes alt for mange gadekatte i Danmark

Nogle steder kan gadekatte have et nogenlunde godt liv, hvis der er mennesker der tager sig af dem. Men sådan er det i de sjældneste tilfælde. Gadekatte bliver som regel ikke gamle. De bliver kørt over af biler. De bliver fanget og aflivet hvis ikke de bliver adopteret af et venligt menneske. Og hvis de er rigtigt uheldige, bliver de fanget af en skrupelløs kattefanger der så sælger dem til laboratorier der bruger dem til dyreforsøg.

Som katteejer er det dit ansvar at sørge for at din kat ikke vil bidrage til problemet med de alt for mange gadekatte.

  • Det er også bedst for katten

Du mener måske at det er synd for katten at miste evnen til at dyrke sex? Sådan er det bare ikke. Sex er noget helt andet for en kat end det er for os mennesker. For det første er det rent instinkt-styret. Katten boller ikke fordi den får lyst til kærlighed, men fordi dens instinkter og hormoner driver den til det. 

For hankatte betyder det også et meget stressfuldt liv. De skal sikre sig herredømme i deres revir, og det er en ret blodig affære. Hankatte slås hele tiden om retten til at formere sig. Og disse kampe ender tit blodige og nogle gange endda dødelige. 

par kysser ved sofabord og klodsmajor tårn

  • Sikkerhed er også vigtig i dit kærlighedsliv

Medmindre du udelukkende har, og holder dig til en fast partner i dit sexliv, så bør du holde dig til sikker sex. I praksis betyder det at du skal bruge et kondom. Er du usædvanligt veludrustet kan det være svært at finde et stor nok kondom. Men ikke længere: her kan du finde ekstra store kondomer. Så er der ikke længere noget i vejen for sikker sex også for dig.