Beskyt din kat mod COVID-19

k4600

Vidste du, at hunde og katte godt kan blive smittet med den nye virus COVID-19? Det er der mange, der ikke har tænkt over, og det er heller ikke noget, vi normalt tænker er et problem. 

Men i Danmark er der reelt set fundet tilfælde af katte og hunde, som er smittet med sygdommen, og derfor er det en rigtig god idé at beskytte din kat mod sygdommen ved at skabe de bedste forhold derhjemme.

kvinde med sin kat

Gør godt rent – mere end du plejer – også hos katten

Din kat betyder meget for dig, og det er også forståeligt, for det er dit kæledyr, som du lever med hver dag. Vi gør alt for at passe og beskytte vores kære dyr derhjemme, og derfor skal vi også have fokus på at beskytte dem i disse tider. 

Sørg derfor for at gøre ordentlig rent derhjemme – oftere end du plejer. Også selvom du tænker, at det måske er en lille smule ekstremt, så er det en god idé at gøre det alligevel.

Derfor skal du også lige tage en ekstra gang derinde, hvor katten opholder sig mest, så du sikrer dig, at den ikke kan have taget noget med ind, eller du kan have gjort det. På denne måde sørger du for, at din kat ikke kan blive syg.

Du skal nemlig tænke på, at vores kæledyr også står i en svær situation, for de kan ikke bare lige sige til dig, at de har det dårligt, så derfor er det godt at komme det i forkøbet. 

Kvinde med mundbind

Hvis uheldet er ude 

Ligger du selv med corona, og har du ikke overskud til hverken at gøre rent eller noget som helst, og er du bekymret for din kat, så er der nogle få muligheder, du kan ty til, hvis uheldet skulle være ude.

Tag mundbind på derhjemme, hvis din kat opholder sig i rummet med dig. Så er du sikker på, at du gør dit for ikke at sprede sygdommen til din kat. På den anden side kan du selvfølgelig ikke vide, om du har efterladt bakterier rundt i huset. 

Derfor er den sikreste måde at sørge for, at din kat forbliver rask, det er nemlig at sende den ud til nogle venner eller noget familie, som vil have mulighed for at kunne tage sig af din kat, når du ligger syg. 

Så skal du ikke få dårlig samvittighed over, at du ikke kan eller har lyst til at gøre rent hver dag.