Alt hvad du behøves at vide om katte

k4600

Er du også vild med katte? Der er mange mennesker som overvejer at anskaffe sig en kat, men som egentlig ikke ved så meget om dem. Det er vigtigt, at man har kendskab til katte, da det ellers kan være svært at vide hvordan man skal passe dem. Du skal både vide noget om fodring af katte samt generel katte adfærd således, at du kan aflæse katte i forskellige situationer. Du kan bl.a. på internettet finde en masse information om katte.

kat

Dette er nødvendigt at anskaffe sig:

Det er vigtigt, at du får kendskab til hvad det vil sige at være katteejer. En kat har visse behov, og dermed skal du anskaffe dig forskellige remedier inden katten kommer. Det er nødvendigt med en kattebakke, madskåle, kattegrus, katte legetøj og kradsebræt. Få en god snak med dyrlægen omkring hvad katten har brug for af foder. Du skal ikke blive fristet til at købe billigt kattemad i det lokale supermarked, da foderet slet ikke indeholder alle de nødvendige indholdsstoffer, som katten har behov for. Afhængig af alder har katten brug for et bestemt indhold af bl.a. protein, fedt og kulhydrat, hvilket er grunden til, at maden skal matche kattens alder. I forbindelse med et sundhedstjek plejer dyreklinikken at tilbyde foderprøver, så du kan se, hvad katten godt kan lide.

Find en kat der matcher familiens behov:

Der er stor forskel på kattes aktivitetsniveau i forhold til deres alder. Hvis du vælger at anskaffe dig en kattekilling skal du have tid til, at opdrage på katten. Det vil sige, at du skal lære den hvad den må og ikke må og samtidig sørger for, at den bliver stimuleret korrekt. En ældre kat kan alt det basale, og har ikke det samme behov for at være i tæt kontakt med sin ejer. Har du f.eks. hentet en kat fra internatet så husk på, at den skal være indenfor noget tid. De fleste katte i Danmark er udekatte, men katten skal være inde i omkring 14 dage før du skal begynde at lukke den ud. Det skyldes, at den lige skal vænne sig til de nye omgivelser og have en ide om hvor den bor henne.

kat

Kattens kropssprog:

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i kattens kropssprog, da katten på denne måde viser hvordan den har det. Katte er f.eks. meget kælne og omklamrende hvis de er sultne eller har brug for opmærksomhed, imens de hvæser og viser tænder hvis de er sure og du skal lade den være i fred.