Hunde har ejere, katte har tjenere

k4600

Hvis du har en kat kan du helt sikkert nikke genkendende til disse visdomsord. Hvis du har planer om at anskaffe dig en kat, tag dem hellere til dig. Du kan nemlig glemme alt om at du nogensinde kan eje en kat. Hvis du vil have et kæledyr som du gerne vil eje og bestemme over, køb dig en hund. Eller en hamster eller skildpadde. Men hunden er faktisk det eneste af disse alternativer som vil adlyde dig, hvis du træner den rigtig.

Det vil en kat aldrig gøre på samme måde. Her kan du læse mere om livet med en kat.

beige kat med kongekrone

Køb dig et armbåndsur, hvis du vil eje noget

Modsat en kat har ure ingen trang til selvstændighed. De tikker sig stille og roligt igennem tilværelsen og vil være dig tro igennem hele deres levetid. Med en FESTINA 16760/1 får du et smukt, robust og pålideligt armbåndsur til få penge. Analoge ure er meget in igen. Selv de dyreste digitale ure kommer nu med analogt cifferblad. Det er naturligvis kun en display, som du kan udskifte efter behov, men det siger noget om at den analoge look er populær. 

Kan katte dresseres?

Interessant nok er det nemmere at dressere en af de store katte, som løver og tigre, end en huskat. Geparder bliver næsten som hunde. Men det går aldrig med en huskat. Med lidt held og megen tålmodighed kan du måske lære din kat et par tricks. Du kan lære den at åbne døre, at drikke fra vandhanen, endda at bruge toilettet. Der findes faktisk katte der kan finde ud af at skylle ned også. 

Men en kat vil kun gøre disse tricks hvis de enten har brug for dem eller hvis de synes det er sjovt at gøre det. At åbne en dør er meget godt at kunne. At drikke fra vandhanen er simpelthen underholdende. 

Der findes få professionelle dressører der får katte til at lave cirkusnumre. Men det er kun en lille håndfuld i hele verden. Hvordan de gør det, er en dyb hemmelighed. 

mandearm med smartwatch

Hvad med indendørskatte?

Du kan naturligvis tvinge en kat til at være indendørs. Hvis den aldrig oplever noget andet, vil den indrette sig efter omstændighederne. Men faktum er, at et indendørsliv ikke er et godt katteliv. Indendørskatte bliver tit neurotiske. De udvikler alle mulige adfærdsskavanker. Hvis du er heldig, er det harmløse skavanker. Men mange er ikke det. Overspisning er en af de typiske neuroser indendørskatte får.