Hvordan introducerer man en kat til et hundehjem?

k4600

Overvejer du at udvide din familie ved at introducere en kat til huset? Det er altid en spændende oplevelse at få et nyt familiemedlem men det kan også være lidt skræmmende, når det nye medlem er en kat, der kommer ind i et hjem, hvor der allerede er en hund eller flere.

Uanset hvad stereotypen siger, så kan katte og hunde sagtens være gode venner. Selvfølgelig er det også afhængigt af dine kæledyrs personlighed men der er mange katte og hunde, der har det rigtig godt sammen. Læs videre for at høre hvordan man introducerer en kat til et hundehjem.

Boligen skal forberedes

Alle ved, at katte har et naturligt instinkt til at være bange for hunde. Men selvom det er stereotypen, så behøver det ikke at være virkeligheden i dit hjem. Der er nogle ting man kan gøre, som gør det lettere for katten at føle sig hjemme i huset.

En af de ting, der kan gøres, er, at man skaber et rum til katten, hvor den kan være i fred og væk fra hundene. Derinde kan man stille en kattebakke og madskåle.

Det er vigtigt, at katten spiser separat fra hundene ellers så risikerer man nemlig, at katten får for meget angst til at spise. Ligesom mennesker så kan dyr også blive syg, hvis de ikke få nok at spise. Angst giver også søvnproblemer og det betyder, at et fredeligt sted i boligen gør en enorm forskel for katten.

kat

Hundene skal også forberedes

Det er lige så vigtigt at forberede hundene. Hvis dine hunde er unge, så er det enormt vigtigt, at man kan styre hundenes energiniveau, når katten ankommer. Hvis det bliver svært at skabe en rolig stemning, når katten introduceres, så kan man prøve en anden strategi.

Det kan være en god ide at lege med hundene, lige inden katten ankommer. Det hjælper, hvis hundene kan forbrænde noget energi og være lidt træt og afslappet, når katten introduceres. Tag hundene på en gå tur eller til en park på forhånd.

Hvis en gå tur ikke er muligt, så kan man også bare lege med hundene ude i haven eller inde i huset med et legetøj. Canem.dk har et stort udvalg KONG hundelegetøj, som kan hjælpe med hundenes energiniveau, da et ny legetøj er spændende for de fleste hunde.

Katten ankommer

Katten komme nok til at være nervøs i det bedste tilfælde og enormt bange i det værste. Introducer katten til et rum uden hundene lige i starten. Når katten bliver nysgerrig og finder vej ude til et andet rum, så skal man være sikker på, at der er ting katten kan klatre op på, fordi så kan katten flygte fra hundene, når de endelig mødes.

Sæt en halsbånd og snor på hundene og introducer stille og roligt hundene en af gangen til katten. Derfra skal man sanse, hvornår det er passende for hundene og katten at være i mere kontakt med hinanden. Så længe man respekterer kattens nervøsitet og er klar til at adskille dyrene, når det bliver for meget for katten, så skal det nok gå.