Sådan sikrer du dig, at du kan tage dig godt af katten under din graviditet

k4600

Det at være katteejer er helt fantastisk i rigtig mange henseender. Men man bør aldrig glemme, at det at eje et dyr er et stort ansvar. Som katteejer har du ansvaret for, at katten fodres nok og rigtigt, at den bliver aktiveret tilstrækkeligt osv. Det er ikke altid noget nemt arbejde, og bliver man gravid, kan opgaverne være endnu sværere at klare. 

Man får pludselig mange andre ting at tænke på, og kroppen udmattes også hurtigere, så overskuddet kan være svært at finde. Men der er ting, man kan gøre for at sikre, at man kan tage sig godt af sin kat under graviditeten. Læs mere om disse ting nedenfor.

Graviditetsyoga

Bevægelse er gavnligt

Når man er gravid, har man ikke kun ansvaret for sin egen krop, man har også ansvaret for det lille nye liv, der blomstrer inde i den. Derfor er det vigtigt at passe godt på kroppen. I den forbindelse er især motion gavnligt. Du kan derfor vælge at se pasningen af katten som en mulighed for at bevæge sig og holde kroppen i gang.

Nogle gravide bliver så bange for at komme til at gøre noget forkert, når de bevæger sig, at de helt undlader at gøre noget. Men det er ikke den rigtige løsning. Der findes massere af måder, hvorpå man kan bevæge sig og dyrke motion som gravid, uden det skader babyen – faktisk tværtimod. Pasning af en kat kan være en af dem.

Undgå smerter

At være gravid er belastende for kroppen. Det er svært at komme udenom. Og især smerte kan være skyld i, at det kan være svært at opfylde sine pligter som katteejer. Mange gravide har især smerter i ryggen, benene og lænden, men der findes heldigvis ting, der kan afhjælpe sådanne smerter, så det også bliver nemmere at tage sig godt af katten. Oplever du store smerter, kan du eksempelvis opsøge en massør, der tilbyder graviditetsmassage i Vordingborg

En graviditetsmassage målretter sig de steder, hvor gravide typisk oplever smerter, og kan lindre smerte og ubehag. Oplever du særligt mange smerter et sted, kan massages tilpasses netop dig.

gravid-mave

Katten er godt selskab

Selvom en graviditet til tider kan være en anstrengende og smertefuld affære, er det vigtigt, at du husker at nyde at være gravid undervejs. Det er nemlig noget helt særligt. For de flestes vedkommende er det at være gravid noget, man kun oplever ganske få gange i livet, og det er derfor vigtigt at være til stede i graviditeten, mens den står på. En graviditet kan også blive betydeligt bedre af at have en kat i hjemmet. Graviditet er nemlig ensbetydende med barsel og mange timer i hjemmet op til fødslen, som man ville bruge alene, hvis ikke man havde en kat.