Husrenovering og katteejer på samme tid – få det til at fungere

k4600

At stå midt i et byggeprojekt kan være stressende nok i forvejen, men det bliver bestemt ikke mindre stressende af at være katteejer og have en kat rendende frit rundt mellem benene imens. Men det er ikke kun katteejeren, det kan være stressende for. Det kan også være stressende for katten, at der lige pludselig sker forandringer på grunden, og der eksempelvis render folk rundt, som bygger og larmer – samtidig med, at der sker nyt i de vante rammer og omgivelser.

Her får du hjælp til, hvordan du og din kat nemmest muligt kommer igennem processen.

Hold øje med hvor katten er når du bygger om

Der er mange ting, som kan gå galt under renoveringsprocessen med katte i hjemmet. Det kan blandt andet være poteaftryk fra den friske maling smurt rundt omkring i huset og mange andre skrækscenarier.

Som udgangspunkt kan du vælge at holde katten isoleret i et rum, hvor den har sine egne vante ting, som foder, kattebakke, legetøj og hvad den ellers har brug for, og så først lukke den ud, når alt er klargjort. Men hvis du skal igang med et større projekt i huset, som alle rummene indgår i, kan det være en god ide at få din kat passet et andet sted. Det vil også give dig mere ro og overskud, ikke at skulle tænke på den eller bekymre dig om den. Du kan vælge at få den passet af en bekendt eller et familiemedlem, men da dette ikke altid er muligt, findes der mange gode kattepensioner og lignende, som kan hjælpe med pasningen og giver din kat det bedste ophold som muligt.

Er det kun en mindre montering,opsætning eller andet, kan din kat sagtens rende frit rundt imens. Du skal dog være særligt opmærksom på, at der ikke ligger løse søm, skruer eller andet, den kan komme til skade på. Dette gælder også ting, som den kan ødelægge eller bide i stykker.

Få hjælp til renoveringen

Som katteejer – og også uden kat, ønsker de fleste selvfølgelig, at renoveringsprocessen bliver så nem og hurtig som muligt. ​​Har man ikke nogen som helst erfaring med håndværk, kan det virke svært og uoverskueligt. Der er heldigvis hjælp at hente. Det er muligt at finde overskuelige guides til renovering på linket. Der kan du nemlig se, hvordan du bedst mulig kommer i mål med dit håndværkerprojekt i huset (eller haven) ved hjælp af gør-det-selv guides. Der er guides til ethvert projekt, og du finder med stor sandsynlighed hjælp, til lige det du har brug for. Nogle renoveringsprojekter er dog så komplekse, at du har brug for hjælp af håndværkere til at lave det for dig. Derfor kan du, under hver guide, finde et link til (uforpligtende og gratis) at få sendt tre tilbud på håndværkerhjælp til netop din opgave, som du kan sige ja eller nej til. Nemmere bliver det ikke.