Derfor skal du lave aktiviteter sammen med din kat

k4600

Katte er måske bedst kendt som et meget selvstændigt dyr, og man kan derfor nemt undervurdere deres behov for selskab og aktiviteter. Det er derfor vigtigt at bruge tid med din kat og pleje jeres forhold, samt mentalt stimulere din kat. Vi har samlet nogle ideer til, hvad du kan lave sammen med din kat.

Hvorfor bruge tid med din kat?

Katte er som sagt meget selvstændige dyr, og de gider måske ikke altid ligge og hygge sammen med dig på sofaen. Nogle katte er bare ikke interesseret i det, men det er stadig vigtigt at lave ting med den, for at træne dens mentale helbred og jeres forhold. Når det er sagt, er det selvfølgelig vigtigt, at du ikke tvinger din kat, til noget den ikke har lyst til. Men katte har naturlige jagtinstinkter, som skal trænes og plejes. Dette er særligt vigtigt, hvis du har en inde kat, som derfor ikke kommer ud at jage.

Legetøj

Din kat kan godt blive træt af det samme legetøj igen og igen, så det er måske tid til at udskifte det gamle legetøj med noget nyt. Du kan med fordel investere i et legetøj, der kræver din deltagelse såsom en jagt leg. Det er med til at vække din kats naturlige jagtinstinkter og kan hjælpe med at vedligeholde dem. Så er det selvfølgelig også en sjov aktivitet for dig og din kat, som kan være med til at styrke jeres bånd.

Gå en tur

Hvis du ikke har en ude kat, er det faktisk stadig muligt for den at få frisk luft. Der er flere og flere der ikke tør lukke deres kat ud af frygt for, at den ikke kommer tilbage eller bliver kørt ned i trafikken. Men det er sundt for din kat at komme udenfor, på samme måde som det er for os mennesker. Du kan derfor investere i en kattesele, og tage din kat med ud i nabolaget.

Forhindringsbane

Hvis du har god tid, kan du bygge en forhindringsbane til din kat. Dette er også med til at styrke dens jagtinstinkter og får stimuleret din kat mentalt. Du kan eventuelt sætte dig sammen med vennerne eller kæresten med en god kop Kav te eller kaffe. Så er det et hyggeligt projekt både med katten, og med dem du holder af.

Uanset hvordan du vælger at bruge tid med din kat, er det blot vigtigt, at du husker på, at din kat, på trods af hvor doven den nogle gange kan være, er et dyr, der kræver motion og mental stimulering. Prøv derfor at få dette inkorporeret i jeres daglig dag og gør det til en rutine. Din kat vil takke dig for det.