Få et mere velfungerende team ved hjælp af teambuilding

k4600

Vi har alle prøvet at lave en masse meningsløse teambuilding øvelser på vores arbejdsplads, hvor man mest af alt tænker at man glæder sig til at komme hjem end man tager disse øvelser seriøst. Sådan behøver det dog ikke at være. Om man vil det eller ej, så har teambuilding nogle vigtige funktioner på arbejdspladsen, og disse bør tages seriøst. Dog skal ledelsen også tage disse øvelser seriøse og hyre nogle professionelle, der har erfaringer med at bygge teambuilding øvelser til forskellige typer at teams på forskellige arbejdspladser.

Når først i får de rigtige mennesker på banen, så vil i hurtigt kunne både se og mærke at disse øvelser gør en forskel. Både for sammenholdet på arbejdspladsen, men også for produktiviteten. Det kræver blot, at man kontakter det rigtige selskab, i stedet for at lade ledelse stable noget på benene selv.

Hvad er teambuilding og hvorfor er det vigtigt?

Hvad er teamudvikling? Teambuilding er en række øvelser, som man laver på arbejdspladsen, for at styrke fællesskabet og samarbejdet mellem teamet. Disse øvelser kan have flere forskellige funktioner, og kan være alt fra det lette til det mere alvorlige. Det kan være opgaver, som eksempelvis kan være, at man i et hold skal løse en bestemt opgave, eller lære hinanden at kende.

Som tidligere nævnt, så har disse forskellige opgaver mange forskellige funktioner. Først og fremmest lærer I, hvordan hinanden reagerer i forskellige situationer, så I kan tage højde for dette i en rigtig arbejdssituation, men i lærer også hinanden at kende gennem snak, kropssprog, reaktioner og andre ting. Det vigtigste er dog, at man lærer hinandens styrker og svagheder at kende.

Dette er yderst vigtigt i en arbejdssammenhæng og kan tages med videre. Det kan eksempelvis være, at man skal løse et problem der kræver kreativ problemløsning, og hvis der er en på holdet der er særlig god til det, så ved I, hvem I skal gå til når i står i en konkret situation på arbejdspladsen.

Skab bedre sammenhold på arbejdspladsen

Det man typisk forbinder med teambuilding erta t man skal skabe et bedre sammenhold på arbejdspladsen. Med det menes der, at nogle af disse øvelser er til for at folk kan lære hinanden at kende, så de bedre kan arbejde sammen og få et tættere sammenhold når de er på arbejde. Dette er lige så vigtig en del af teambuilding øvelser som det, at man lærer hinandens styrker og svagheder at kende.

Det er det fordi, at arbejdspladsen er et af de steder vi bruger allermest til i vores hverdag, så det er vigtigt, at man har det godt når man er på arbejde. Man får det godt med at gå på arbejde, når man har nogle gode kollegaer, som man kender godt, og som man glæder sig til at se hver morgen når man skal til at møde ind. Teambuilding har på den måde mange vigtige funktioner, og bør ikke være noget man springer let hen over, men bør til gengæld være noget man tager seriøst og tager op jævnligt. Det er klarts t det ikke er nok med en øvelse hver 5 år, da folk glemmer det og der kommer nye folk til hele tiden. I stedet bør man tage det op hvert halve år eller en gang om året, så det bliver genopfrisket.