Sådan aktiverer du din indekat

k4600

I årenes løb har kattens livsstil ændret sig markant, da katten er blevet et populært kæledyr blandt mange familier. Mange katte lever derfor ofte indendørs og skal ikke længere jage sin egen føde i dag. Denne ændring gør, at din kat har brug for at blive aktiveret på andre måder. Her får du 4 gode råd til, hvordan du kan holde din indekat aktiveret. 

Katte leger

Sørg for sjove indendørs aktiviteter 

Selvom katte ikke behøver den helt store plads, så er det alligevel vigtigt at give dem nogle spændende omgivelser i hjemmet, hvor de kan løsrive sig lidt og få stimuleret sit lege og energibehov. Dette kan du nemt skabe ved hjælp af klatretræer, lejetøj, tove m.m. Det kan også være en super god ide at give den nogle elementer, som er oppe i højden, da din kat vil nyde at kunne iagttage dig og andre ting i hjemmet fra høje udsigtspunkter. 

Det kan også være en god ide at flytte lidt rundt på kattens legetøj af og til, da dette vil opretholde din kats naturlige nysgerrighed. 

Udover alt dette i høj grad vil gavne din kats fysiske stimulering, så vil det også fremme dens psykiske og fysiske velbefindende. Læs, og få eventuel inspiration til din indretning på Agnes livsstil blog https://agnesblog.dk/. På denne livsstil blog kan du blive klogere på alt fra familieliv til rejser.

Udendørs stimulering 

Da katten fra naturens side er i besiddelse af rovdyrsadfærd, så er det også vigtigt, at den får lov til at få stimuleret disse rovdyrsinstinkter af og til. Hvis du bor i et område, hvor det ikke er sikkert for din kat at gå fritgående rundt udendørs, så kan det være en super god ide at bygge en slags indhegning eller lignende i haven, således, at den kan få udendørs stimulering på anden vis.

Tænk over dig og din kats lege 

En anden god måde at holde sin kat aktiveret på, det er naturligvis igennem leg. Dog er der nogle lege, som er sjovere og bedre for din kat end andre. De sjove og gode lege er oftest dem, som indbefatter hurtige og uforudsigelige bevægelser, legetøj som siger lyde, lege der aktiverer dens jagtinstinkter samt leg med godbidsbelønninger. 

Dog er det også vigtigt ikke at overstimulere katten gennem leg, og man bør derfor altid begrænse legeperioder med sin kat til 2-3 minutter i starten, indtil man har lært sin kat og dens fysiologiske rytme at kende. 

Kat på rov

Anskaf en hundeven

Undersøgelser har vist, at du også kan aktivere og holde din kat stimuleret, ved at øge hustanden med en hund. På trods af, at de to dyr er ret forskellige, så er de ofte gode til at lege sammen og holde hinanden aktiveret. Derudover viste undersøgelsen også, at ved at anskaffe din kat en hundeven, så har den også mindre risiko for at tage på og blive overvægtig, da den vil tænke mindre på fodre og mere på leg. 

Det er altså vigtigt at holde din indekat aktiveret, og heldigvis findes der rigtig mange gode måder at gøre dette på. Så respekter din kat og dens naturlige instinkter og du vil have en glad og tilfreds kat i mange år.