Har du en kat derhjemme som skal have selskab af et kæledyr mere her? Så mulighederne her

k4600

Har du en dejlig kat derhjemme? Men måske ønsker du at få selskab af andre kæledyr også, så kan du overveje mulighederne. Man hører jo for eksempel ofte, at hunde og katte ikke går sammen? Men passer det? Og hvordan forbereder du hjemmet bedst til at få nyt kæledyr ind til din kat. Det vil altid kræve lidt forberedelse, især hvis du er vant til at have kat og nu skal have et nyt kæledyr. Det vil have andre behov, som du skal have styr på.

Marsvin

Find et kæledyr som ikke fylder for meget for din kat

Når du skal have et nyt kæledyr, skal du altid huske din kat. Din kat skal stadigvæk føle sig hjemme og tryg, og derfor skal kæledyret heller ikke tage al din opmærksomhed. Til gengæld skal du prøve at skabe en naturlig relation mellem din kat og det nye kæledyr, så din kat accepterer det hurtigt. Du kan med fordel vælge et kæledyr, som ikke skal opdrages. Det vil nemlig kræve meget af din opmærksomhed, som du skal give til dit nye kæledyr. Der skal være plads til dem begge, og derfor skal du også have tid til begge kæledyr lige meget. Der er også mange gode ting ved at have forskellige kæledyr, så længe der er rum og tid til det. 

Pas på dit dyr

Skal marsvinet være dit næste kæledyr?

Et marsvin er et godt eksempel på dit næste kæledyr sammen med din kat. Det er et kæledyr, som ikke kræver særlig meget opdragelse. Dertil kræver det ikke de store gåture, men til gengæld god plads og mulighed for at lege udenfor. Hvis du vælger at anskaffe dig et marsvin, bør du forberede dig inden ankomsten. Når du et vant til at have kat, skal du pludselig til at sætte dig ind i marsvinets behov. Du skal ud at finde marsvinefoder, et stort bur, udendørsbur, måske en indhegning og meget andet. På den måde bliver du helt klar til, at dit marsvin ankommer til familien. Herfra handler det om at tage rigtig godt imod marsvinet og skabe en god relation mellem marsvinet og din kat. Det skal være en god oplevelse at få et ekstra kæledyr. Både for din kat, for dig og dit nye kæledyr. På den måde kan der nemlig skabes en rigtig god relation, hvor både din kat og nye kæledyr føler sig tryg og hjemme. Det er blot at være forberedt på det nye kæledyr og forberede din kat bedst muligt.