Er hunden eller katten menneskets bedste ven? Det kommer an på, hvem man spørger

k4600

Man hører så ofte, at hunden er menneskets bedste ven, men de katteglade mennesker er nok uenige i det udsagn. Det virker til, at der er en evig diskussion mellem folk, der foretrækker hunde frem for katte og folk, der foretrækker katte frem for hunde om, hvilket et af dyrene, der er det bedste kæledyr. 

Det kommer virkelig an på, hvem man spørger, men uanset hvilken mening de har, kan begge grupper vist blive enige om, at det er hyggeligt at have et kæledyr til at gå rundt i huset.

Gør haven smuk med planter

Kan du bedre lide katte?

Hvis du er en af de personer, der synes, at katten er det bedste kæledyr, og du godt kunne tænke dig at få fat i en for første gang, så er der nogle ting, du lige skal tænke over først. Skal det for eksempel være en indekat eller udekat? Hvis du bor i en lejlighed, ville det bedste nok være at vænne katten til at være indenfor. 

Hvis du derimod bor på din egen grund med hus og have, så kan det være en bedre idé at lade katten gå ind og ud, som den vil.

En kat kræver arbejde, men det kan du sagtens klare!

Der er også en masse andre ting, du skal have fat i for at kunne holde en kat. Selvom de ikke kræver ligeså meget arbejde, som en hund gør, er det stadig bedst at læse lidt op på kattes behov og adfærd, inden du anskaffer dig en. 

Heldigvis findes der masser af sider, der netop handler om dette emne, som er rigtig gode at læse for kommende katteejere. Du kan let finde sådanne sider på nettet, så bare prøv at søge!

kat på græs

Få smukke planter til haven

Hvis du bor i et hus med egen have, så kan det som sagt være en god idé at give katten lov til at kunne gå ind og ud, som den vil. På den måde kan den udforske grunden og lære det hele at kende, så den ved, at det er her, den hører til. 

Når du alligevel har en have, der hører til huset, hvorfor så ikke plante nogle frø, der kan spire til flotte planter, blomster, buske eller træer? På den måde kan din have blive den flotteste på hele vejen, og hvem vil ikke gerne have en smuk og hyggelig have, som man får lyst til at sætte sig ud i og nyde vejret? 

Hvis du kunne være interesseret i at få fat i nogle frø, som du kan plante, kan du få leveret planter fra Plantecenter Fyn via denne side.

Tag et kig på nettet!

Selvom der er mange ting, der skal gøres, inden man anskaffer sig en kat, så er det helt klart det værd, så prøv at læse op om det at være katteejer. Prøv også at tage et kig på siden, så du kan få købt nogle planter.