Når katten er ude: God underholdning når katten går sine egne veje

k4600

Katte er en skøn hobby, men de kræver også en masse frihed og selvstændighed. Det er også derfor, de er så skønt et kæledyr. Modsat eksempelvis en hund kræver en kat nemlig ikke samme opmærksomhed, men du kan stadig få en tæt relation til din kat. 

Mangler du idéer til en hobby, når din kat går sine egne veje, så læs mere her.

 killinger med legetøj

Nyd den frihed, en kat giver

Det gode ved en kat er, at den langt hen ad vejen kan passe sig selv. Du kan derfor sagtens tage afsted til koncerter, sport eller andre begivenheder, så du kommer ud og afsted. Din kat vil med garanti nyde stilheden og roen, mens du får stillet udetrangen. 

Du kan også sagtens invitere til hyggelige middagsselskaber eller brætspilsaftener, så længe katten kan trække sig væk fra selskabet. Den skal nemlig nok både komme og hilse på, hvis den gider, og gå igen, når den har fået nok.

God underholdning mens du putter med katten

Der er ikke noget skønnere, end når din kat ligger tæt op ad dig i sofaen eller sengen. Man sidder helt stille og vil ikke rykke sig en millimeter, mens katten putter og spinder. En hyggelig måde at blive liggende sammen er ved at spille et sjovt spil på mobilen. Du kan nemlig spille, mens I putter. På den måde kan du kæle og hygge, mens du er godt underholdt.

kattegodbid

Sørg godt for dit kæledyr

Selvfølgelig vil du gerne give din kat så langt og godt et liv som muligt. Det kræver ikke frygteligt meget at holde kat. Derfor kan det være en fordel at investere i kvalitetsprodukter, så din kat får få, men gode ting. Ordentligt foder er vigtigt for din kats generelle helbred. Det rette foder giver nemlig din kat de bedste forudsætninger for at leve godt og få de rette næringsstoffer. Det gælder såvel katte som andre kæledyr, at kvalitetsfoder vil give dit kæledyr det bedste udgangspunkt. Kvalitetsfoder kan købes til såvel kanariefugle som til din Dogue de Bordeaux, så sørg for at undersøge markedet.

Få god motion ved at lege med din kat

En kat skal stadig aktiveres, selvom den ikke kræver den samme mængde aktivering som andre kæledyr. Ved at lege med din kat kan du også få bevæget dig lidt ekstra. 

Lav eller køb et sjovt legetøj, som din kat kan jage rundt på gulvet. Et bånd eller en bold med bjælder eller anden lyd kan give mange timers leg, hvis du er med til at gøre legen spændende. Ved at styrte rundt og holde din kat i gang får I begge rørt kroppen og pulsen op. Det er både godt for din krop og helbred såvel som din kats. 

Har du en indekat kan den have brug for ekstra motion. Har du mod på at lære din kat at gå i sele, kan du gå nogle gåture med din kat. På den måde får din indekat ekstra motion sammen med dig.