Skal du bruge en elektriker, eller må du selv udføre arbejdet?

k4600

Måske du er en rigtig gør-det-selv-mand, som elsker selv at udføre opgaverne derhjemme. Der er også mange ting, man kan gøre selv, hvis man har hænderne ordentligt skruet på. 

Det er dog ikke altid sådan, man skal tænke. Det er f.eks. vigtigt, at man tænker sig rigtig godt om, hvis det er noget el-arbejde, man overvejer at lave. Ved du, hvornår du brug for at tilkalde en elektriker?

ledninger, elektricitet, arbejde, el-tavle

El-arbejde i vådrum

Hvis du skal have lavet noget el-arbejde i et vådrum, så er det vigtigt, at du tilkalder en elektriker. Når der skal laves elektricitet i et vådrum, så er der nemlig større risici forbundet med det, og det betyder, at man ikke skal gøre det selv. 

Det kan godt være, at du tænker, du kan finde ud af det, men det er vigtigt, at du ikke giver dig i kast med det.

El-tavlen skal tjekkes

Hvis du bor på Sjælland, så skal du bruge en elektriker Sjælland, når du skal have tjekket din el-tavle. 

Hvis du opdager, at der er noget i vejen med din el-tavle, så skal du kontakte en elektriker med det samme. Det kan være, at du opdager, der er en ledning, der skal udskiftes. Hvis det er tilfældet, så må du ikke selv forsøge at udskifte ledningen. Du skal finde en elektriker, der kan hjælpe dig med det.

El-tjek i nyt hus

Hvis man flytter i et nyt hus, så er det meget almindeligt, at man får foretaget et el-tjek. Dette er igen noget, man skal hyre en autoriseret elektriker til at gøre. Hvis du lader være med at få lavet et el-tjek, så risikerer du, at du flytter ind i et hus, hvor der er blevet lavet ulovlige elinstallationer. 

Udover at det er ulovligt, så kan det faktisk også være farligt. Det er også en af grundene til, at man ikke bare selv må lave alt el-arbejde i huset.

pærer, elektricitet, skruetrækker

Den grundlæggende el i huset

Det er heller ikke lovligt, at man selv foretager ændringer på den grundlæggende el i huset. Det betyder, at du ikke selv må lave en ny stikkontakt eller skifte ledninger ud. Det er tilladt, at man selv skifter en afbryder – hvis der altså i forvejen er en installation. 

Det er også tilladt at man selv udtrækker ledninger til lamper. Men hvis du kommer til det punkt, hvor du skal have monteret en ny ledning til en lampe – så er det meget vigtigt, at du tilkalder en autoriseret elektriker og ikke selv begynder at montere en ny ledning. 

Det kan være farligt, hvis man ignorerer, hvad man selv må gøre. Elektricitet er ikke noget at spøge med, og det er vigtigt, at man har respekt for det.