Overvejelser inden du køber en kat

k4600

Drømmer du om at købe en kat? En kat kan være et dejligt kæledyr, men du bør tænke grundigt over det, inden du beslutter dig for at købe en. Der er nemlig flere ting, du måske ikke har overvejet, som kan have indflydelse på din beslutning.

Prisen for at have en kat

At have en kat er ikke gratis. Det koster penge at have en kat, ligesom det gør med mange andre kæledyr. Der er selvfølgelig prisen for selve katten, med mindre du får den gratis, men derudover er der udgifter til en masse andre ting, du måske ikke har tænkt over. 

Du vil sikkert gerne have en masse udstyr til katten, som f.eks. legetøj, kattebakke, hvæssebræt, en transportkasse osv. Alt dette koster penge, og det samme gør kattefoder. Derfor bør du undersøge, om du har råd til alle de ting, din kat skal have. Hvis ikke du har, kan du spare nogle penge sammen, inden du køber din kat. Du kan også undersøge, om et quicklån er noget, du har lyst til at overveje.

Stablede mønter

Er du allergisk?

Det er naturligvis også relevant at undersøge, om du er allergisk over for katte. Det vil være ærgerligt at købe en kat og bagefter finde ud af, du er allergisk over for den, så du ikke kan have den alligevel. Derfor er det en god idé at undersøge, om du er allergisk, inden du finder en kat, du gerne vil have. 

Hvis du er allergisk for katte, kan du begynde at tænke over, om der er et andet dyr, du gerne vil have i stedet for en kat. Dette bør naturligvis være et dyr, som du ikke er allergisk over for. Det kan være, at du er allergisk over for katte, men ikke er allergisk over for hunde, f.eks. Så kunne du overveje, om der er en hund, du gerne vil have.

Selvom det viser sig, at du ikke er allergisk, er det også en god idé at tænke over, om du ofte har besøg af nogen, der er allergiske, eller om du måske endda bor sammen med en person, som er det. Hvis der er nogen i din familie, som ofte besøger dig, som er allergiske, vil de sikkert ikke bryde sig om, hvis der pludselig er en kat. Derfor kan det være en god idé at snakke med dem om det, inden du beslutter dig for at købe katten.

Puster næse

Ansvaret

Du bør selvfølgelig også være sikker på, at du er parat til det ansvar, som følger med, hvis du får en kat. At have en kat betyder, at du skal tage dig godt af katten, så inden du køber den, bør du sikre dig, at du har styr på, hvordan du tager dig af den, og hvilke behov den har. Du bør overveje grundigt, om du er villig til at påtage dig det ansvar, som følger med. Det kan jo være, du bliver enig med dig selv om, at du måske alligevel ikke vil have en kat, fordi ansvaret er for stort.