Vil du gerne udvide familien med et kæledyr? Dette bør du overveje, inden du køber en hund

k4600

Hvis man ønsker sig et kæledyr, som er loyalt og altid er glad for at se en, så skal man helt sikkert vælge en hund. Der følger dog et stort ansvar med, når man anskaffer sig en hund, og det er dermed enormt vigtigt, at man er helt forberedt på, hvad det kræver at være hundeejer.  

Læs med herunder, og find en mini-guide til, hvad du bør overveje, inden du køber en hund. 

Gåtur med en fransk bulldog

Hvor meget tid har du til at motionere din hund?

Alle hunde har brug for at komme ud og bevæge sig hver dag. Der er dog stor forskel på, hvor meget motion de enkelte racer har brug for. En hund som f.eks. en siberian husky er enormt flot og sød at se på, men de kræver store mængder af motion, hvilket kommer bag på nogle ejere. 

Hvis man ikke formår at opfylde ens hunds behov for motion, så kan du risikere, at din hund bruger sin overskydende energi på uhensigtsmæssige aktiviteter såsom at bide i sko eller sofapuder. Hvis man ikke har tid til at sætte 2-3 timer af om dagen til at motionere sin hund, så bør man finde en anden race, som kræver mindre motion såsom en fransk bulldog. 

En grand danois eller en fransk bulldog?

Hunde kommer i mange forskellige former og størrelser, så du bør overveje, hvor meget plads du har til en hund. Hvis du f.eks. bor i et hus med have, så kan du sagtens anskaffe dig en mellemstor eller en stor hund, uden det kommer til at føles klemt i dit hjem. Hvis du vil vide mere, så kan du læse mere om de forskellige racer af hunde her. 

Hvis du derimod bor i en lejlighed, bør du overveje de små racer af hunde. En race, som egner sig rigtig godt til at bo i lejlighed, er den franske bulldog. En franks bulldog kræver hverken en masse motion eller forplejning af pels, men den har masser af personlighed, så du vil aldrig kede dig med en fransk bulldog i hjemmet. 

Hvis denne race kunne være noget for dig, så kan du læse mere om racen fransk bulldog her.  

hunde

Vær klar til hvalpetræning 

Hvis du vælger at få din hund helt fra hvalp, så bør du overveje at tage din hund med til hvalpetræning. På denne måde lærer din hvalp både, hvordan den skal omgås andre hunde, men den lærer også en masse tricks, som du kan bruge til at opdrage din hvalp med. 

På denne måde bygger du et stærkt fundament med din hvalp, som du så kan arbejde videre med og dermed få skabt en lydig, afbalanceret og venlig hund.