Lækre rødvine til forskellige måltider

k4600

Går du op i vin og vil gerne kunne præsentere gæster for noget, hvor man kan mærke, at du har haft fokus på kvaliteten? Det er ikke alle, der tænker så meget over det, men der er stor forskel på, hvilke vine der fungerer godt med hvilke typer af måltider. Det kan være, det er noget, du allerede har brugt tid på at sætte dig ind i – men det kan også tænkes, at det er noget, du er ved at lære.

Hvis det sidste gør sig gældende, kan det være en idé at alliere sig med en vinhandler, der kan give dig gode råd med på vejen. Fransk rødvin er et bredt begreb, og du kan finde vine af mange forskellige druer og til mange anledninger, hvis du vender blikket mod Frankrig. Du vil kunne læse meget mere om de enkelte vine på hjemmesiden, så du måske kan vurdere, om der er en, der fanger din interesse.

Hvad er typisk for franske vine?

Hver region har naturligvis sit særpræg, når det kommer til vine, og det betyder da også, at der er forskel på, om vinen kommer fra Frankrig, Sydafrika eller Australien. De franske smage kan variere meget, og det er svært at producere rødvin fra Frankrig i en enkelt kategori – specielt også fordi de franske vinbønder anvender mange forskellige druesorter og teknikker til at udvinde saften, som alt sammen har betydning for, hvordan den endelige smag bliver.

Fransk vin bliver typisk bedre med alderen, og så er det kendetegnet ved at være en kompleks vin med mange forskellige smagsnoter. Der er kendte og mindre kendte områder i Frankrig, der producerer rødvine, og du har garanteret allerede smagt vin fra Bordeaux, Bourgogne eller Rhône, som er nogle af de områder, der er mest kendte for deres franske rødvine. Du kan finde gode alverdens vine fra både de områder og andre.