Hvad skal katten have i julegave?

k4600

Julen står for døren, og det betyder, at gaveræset også snart går i gang. Måske er du endda allerede gået i gang med at finde gaver til de vigtigste personer i dit liv? Med hvad med den allervigtigste pelsbold? Os katteejer kommer ikke udenom at give vores kat en julegave, og det er da også super hyggeligt at finde gaver til de kære små. Med hvad giver man katten, som allerede har alt? Læs med her.

killing

Ekstra indendørsaktivering 

Uanset om din kat er inde- eller udekat, er det oplagt at skabe gode muligheder for aktivering indendørs, så den kan have det sjovt og holde sig i gang. Hvis du ikke allerede har det, er det den perfekte julegave!

Det kræver faktisk ikke så meget, så det behøver ikke blive specielt dyrt. Find nogle hylder og betræk dem med noget, din kat kan stå fast på. For eksempel er det ikke godt med glat lakering, for det vil få den til at glide. Gulvtæppe eller slebet træ med mat overflade er vejen frem. Når du har hylderne i orden, er det tid til at sætte dem op de rigtige steder. Det gøres således, at du skaber mulighed for din kat for at bevæge sig rundt på hylderne uden at røre gulvet. Måske har den et yndlingsskab, som den tit ligger på. Så er det oplagt at lade hylderne fører hen til denne favoritplads, så det bliver som en slags sjov forhindringsbane, din kat kan hygge sig med.

Hvis du er til gør-det-selv-arbejde, er det bare en rigtig gode ide at forbedre din kats indendørsmiljø. Der er dog også andre muligheder, hvis det ikke lige er dét, du orker. Det kan jo også være, at du kender én, som har lyst til at hjælpe dig med at ordne det. De fleste er trods alt ret glade for at hjælpe til, når det kommer til vores elskede kæledyr.

En ny hule

Du det ved sikkert allerede; katte elsker bare huler! Man kan få mange forskellige slags, og hvis din kat har en af de helt klassiske, vil den helt sikkert finde det rigtig sjovt at få en ekstra hule med lidt flere muligheder. For eksempel kan du få fat i en hule med forskellige niveauer, så din kat både kan putte i stuen, på 1. og på 2. sal.

Det er også vigtigt, at den er lavet i noget materiale, som din kat er vild med. Det er altid dejligt med groft, som kløerne kan kradse i, men samtidig er det også vigtigt, at det er blødt og varmt inde i hulen. Du kan få en del huler i forskellige materialer, men generelt er det bedst at gå efter dem, som både er bløde og holdbare. Der er jo trods alt ikke noget ved, at den går i stykker med det samme.

Julen er som bekendt en dyr tid, og derfor kan det godt være lidt stressende at skulle købe perfekte gaver til alle, når du egentlig allerhelst vil bruge alle dine penge på din kat. Heldigvis er der muligheder for hjælp til finansieringen. Det er trods alt vigtigt, at du kommer ud igen på den anden side med plus på kontoen.