Gør dit hjem kattevenligt

k4600

Overvejer du at anskaffe dig en kat, eller har du allerede en, så er der måske nogle ting, som du skal ændre i dit hjem. Det kan være, at du skal flytte nogle ting væk fra vindueskarmen, eller det kan være, at du skal have installeret et kattehjørne i din stue eller i dit soveværelse.

Når du bor med en kat i dit hjem, så er du nok nødt til at lave nogle ændringer.

Kattens territorium

Har du kat for første gang?

Hvis du ikke har haft kat før, og du ikke er vokset op med en kat, så kan du godt være lidt usikker på, hvad det kræver. Ud over at du skal give din kat opmærksomhed og opdragelse, så skal du også tænke på nogle praktiske ting.

Der er for eksempel nogle ting, som du er nødt til at anskaffe til katten. Det er sådan noget som:

  • En kattebakke og kattegrus
  • Mad- og vandskål
  • Et sovested
  • En børste
  • Foder og godbidder
  • Legetøj
  • Kradsebræt
  • (Dyrlægetjek) 

Listen her er over de nødvendige ting. Om katten så vælger at sove et andet sted end i dens eget sovested, det kan være svært at styre.

Der kan sagtens være mange flere ting, som kan være rare at have, men de kan eventuelt komme til senere.

Kattehule

Lån eventuelt til udgifterne

Det kan være lidt af et udstyrsstykke, når du skal anskaffe dig alle disse ting til din kat. Når først du har disse nødvendige ting, så er det faktisk ikke særligt dyrt at have en kat. Den skal selvfølgelig have noget godt foder og til dyrlægetjek en sjælden gang. Ellers koster den ikke noget at have.

Hvis det kniber med at skulle købe en form for startkit til en kat, så er der flere måder, du kan klare det på. Du kan for eksempel spare beløbet op, så du har pengene, når du skal bruge dem. Du kan også tage et mindre sms-lån og klare den på den måde.

Der er flere låneudbydere, der tilbyder mindre lån. Hvis du for eksempel tager et sms lån 1000 kroner, så har du nok til de første etableringsudgifter, der er forbundet med at indrette dit hjem, så det er klart til at rumme den nye lille beboer.

En kat er knyttet til sit hjem

For en hund er det vigtigere at have sin flok, end hvor den bor. For en kat forholder det sig typisk sådan, at den er meget knyttet til det sted, den bor. Det gælder både, hvis den har hele din have som sit territorium, eller området er begrænset til din toværelses lejlighed.

Det er kattens natur, og derfor er det særligt vigtigt, at du også gør din bolig til kattens bolig. Du kan give den nogle ting, som er dens, men du skal vide, at den betragter det hele som fælleseje.

At opdrage på en kat er også sin sag. Den kan godt lære at rette sig efter dine regler, når du er hjemme. Men når du ikke er der, så er katten sin egen.