Sådan sørger du for din kats ve og vel

k4600

Katten er et fantastisk dyr, der på mange måder er sin egen. Sammenlignet med f.eks. hunden er katten langt mere selvstændig og kræver noget minde opmærksomhed. Ligesom med de fleste andre kæledyr, kræver katten dog også, at man viser den interesse. Det indebærer bl.a. at sørge for, at sin kat har det godt og ikke bliver syg.

glad kat

En ulykke kommer sjældent alene

Vi kender alle sammen følelsen af at være syg. Det er ikke sjovt. Det samme gælder vores dyr. Derfor har de brug for, at vi tager os af dem og hjælper dem, når uheldet er ude. Som det siges kommer en ulykke sjældent alene, og hvis man ikke holder øje med sin kats helbred, kan det hurtigt sætte gang i en negativ spiral. Det kan også få betydning for dig og dit liv. Det er ikke sjovt at sidde på arbejdet, mens ens kat er syg, og det vil måske kræve, at man tager fri for at kunne følge den til dyrelægen og lignende. 

Søg gode råd

Det er imidlertid ikke alle, der har mulighed for at tage fri i tide og utide. På denne front kan det være en god idé med en fagforening, som man kan spørge til råds, så man ikke ender med at kompromittere ens arbejde. En fagforening kan også komme med vejledning, hvis man af den ene eller anden grund føler sig stresset eller presset på arbejdet. Læs om fagforeninger for at få et bedre overblik over dine muligheder. Det kan imidlertid være svært at få et overblik over de forskellige fagforeninger og a-kasser og forskellene imellem dem. 

lille kat

Forebyg sygdomme

Hvis du vil undgå at skulle i kontakt med din fagforening, er det en god ide at forebygge.
For at undgå at din kat bliver alvorligt syg, kan det være en god idé med et sundhedstjek hos dyrelægen af og til. Det kan være fristende at springe over, hvis din kat lader til at være sund og rask, og fordi dyrelægen hurtigt kan gå hen at blive en dyr affære. Det kan ikke desto mindre være en god idé for både din kat og din pengepung. Ved at få din kat tjekket kan du forebygge eventuelle sygdomme og tage dem i opløbet, skulle der være noget. Tværtimod kan det få alvorlige konsekvenser, hvis du først opdager sent henne, at din kat er syg. Da kan det hurtigt gå hen at blive rigtigt dyrt og i værste tilfælde få tragiske konsekvenser for din kats ve og vel. Dyrlægen er langt bedre til at vurdere, hvis din kat udviser tegn på sygdom og kan derfor sætte ind, før sygdommen for alvor viser sig.