Overvejer du at anskaffe et kæledyr? Katten er et alsidigt et af slagsen

k4600

Mange mennesker kommer før eller siden til et tidspunkt i deres liv, hvor de overvejer om de skal anskaffe sig et kæledyr. Det kan dog være svært at finde ud af hvilket kæledyr det skal være. Ofte vil man gerne tage sig af dyret og have noget godt ud af det, men man vil helst ikke have indskrænket sin frihed alt for meget. Katten er et alsidigt kæledyr der kan tilpasse sig de fleste forhold uden at lade sig påvirke. Man skal stadig tænke sig om inden man anskaffer sig en kat, men den er et af de kæledyr der vil kræve mindst af dig og samtidig give dig meget igen.

Katten er ikke så afhængig af sin ejer som så mange andre kæledyr

En kat er ofte sin egen herre. Det kan sagtens være at den kan være legesyg og opsøger dig for opmærksomhed og for at blive nusset. Den er dog ikke nær lige så afhængig af dig som fx en hund og den gider dig med garanti ikke i samme omfang. Det betyder også at det er svært at lære en kat noget eller fastholde den i situationer. Den gør hvad den vil, når den vil. Den store egenrådighed betyder samtidig at den ofte tilpasser sig dine behov og den måde du har opbygget dit liv på, således at du ikke rigtig skal lave noget om for at anskaffe dig en kat. I det store hele skal katten blot have lidt opmærksomhed og mad, og så kan den klare sig. Er du ikke hjemme en hel dag, klarer katten sig stadig fint og er du hjemmevil den typisk først opsøge dig, når det lige falder den ind. Ønsker du nærvær med katten vil den selv sige fra når den ikke gider mere. Her vil den typisk blot gå sin vej.

killing

Lev et uforandret liv med tid til dine interesser

I og med at du ikke behøver at lave noget om i din tilværelse for at anskaffe dig en kat, bibeholder du din frihed til at gøre hvad du vil. Katte kan både være inde- og udekatte. Skulle du fx have lyst til at være væk en hel nat til fest, kan du sagtens gøre dette. Blot sørg for at lukke katten ud og sætte mad ud til den, så skal den nok klare sig. Er det en inde kat, sørger du blot for en ren kattebakke og ligeledes noget mad. Du kan altså sagtens både være katteejer og bevare din frihed til at se vennerne. Tag gerne ud i længere tid og invitér også gerne kammeraterne over til fodbold i fjernsynet. I denne forbindelse kan du gøre kampene ekstra spændende ved at spille på dem via betting sider. Går bølgerne højt i stuen blandt dig og dine venner vil katten af sig selv fortrække sig til et andet rum. På samme måde kan du fortsætte din karriere, hvor du måske møder på skæve tidspunkter, kommer sent hjem eller lignende. Katten er fleksibel og vil blot tilpasse sig.

Katte kan tilpasse sig de fleste mennesker og dyr

Katten er et godt kæledyr der kan tilpasse sig de fleste. Er de vokset op med børn, er dette intet problem, ligesom mange ældre mennesker også nemt magter en kat og får noget selskab denne vej igennem. Katten kan også nemt vænne sig til andre kæledyr i hjemmet og blive bedste venner med fx familiens hund.

kat og hund