Træn med katten derhjemme

k4600

Har man en sød lille pelsklump derhjemme, er det ikke sikkert, at man har lyst til at være mere væk fra den end højest nødvendigt. Derfor kan det være, at man overvejer, om man måske kan træne hjemme i stedet for i et fitnesscenter eller i en forening. Så sparer man også nogle penge, og katten behøver ikke være et forstyrrende element i træningen. Måske kan man endda også aktivere katten.

Involver katten i din træning

Alt efter kattens personlighed og dens humør, når man skal til at træne, kan man overveje at lade den være lidt med, når man skal træne. Nogle katte vil synes, det er spændende, at man træner på stuegulvet. De undersøger måske både træningsmåtte og de forskellige træningsredskaber. Har man et glas vand stående til at slukke tørsten under træningen, skal man dog være opmærksom. Katte drikker vand de fleste steder, hvor de kan komme til det.

Er katten i det rette humør, kan det være, at den enten bare lægger sig til rette og betragter en, mens man træner eller måske endda falder i søvn, hvis det bliver for kedeligt. Det kan være, at den håber på lidt nus indimellem, hvis den lægger sig et sted i nærheden. Er den i legehumør, kan det også være, at man kan få noget sjov ud af at tage kattelegetøj med i sin træning, så katten kan lege lidt med det, mens man træner.

Luk den ud eller ind i et andet rum, hvis det ikke fungerer

Det kan også være, at det slet ikke fungerer at have katten i samme rum, når man træner. Måske er den lidt for interesseret i at være med, så den kommer til at gå i vejen. Det kan også være, at træningsmåtten virker oplagt at hvæsse kløer i, eller at den synes træningsskoenes snørebånd er lidt for spændende.

Duer det slet ikke at have katten med til træning, kan man vælge at lukke den ud, hvis det er en udekat eller at sætte den ind i et andet rum for en kort stund. Så kan man også bedre koncentrere sig om træningen og udstrækning, når man er færdig. Måske bruger man en massagepistol til de ømme muskler efter træningen, og her kan man jo godt lukke katten ind til sig igen.

Aktiver katten

Vi mennesker er dog ikke de eneste, der har godt af at holde os i gang. Katte skal helst heller ikke blive for dovne. Udekatte er ofte gode til selv at holde sig i gang. De kan jage mus og andet, der bevæger sig og har god plads at bevæge sig på.

En indekat har derimod et lidt større behov for, at vi mennesker sørger for at holde den i gang og får den trænet og aktiveret. Det kan man gøre på forskellige måder, og nogle kræver lidt mere arbejde og tilvænning end andre. En bold eller et plyslegetøj, som katten kan jagte, finder den hurtigt ud af, hvordan man bruger. Det kan dog også være en god idé med intelligenslegetøj, der kræver lidt mere træning.