På ferie uden kat?

k4600

Din kat er en del af familien. Den er med, når du står op om morgenen, når du slapper af i sofaen og måske endda, når du går rundt i haven. Den er en del af din hverdag, og det kan derfor være svært at forestille sig, at tage på ferie og efterlade den alene. Specielt hvis den er lille, og du ikke har været væk fra den før. Her er det vigtigt, at du tænker på, hvad der er bedst for din kat. 

Start med en lille tur 

Din kat vil allerhelst være hjemme, hvor den normalt har sin hverdag. Modsat hunde, der ofte allerhelst bare vil være sammen med dig, så er katte vanedyr, der foretrækker sin komfortable hverdag. Jo flere pludselige ændringer du laver i kattens miljø, jo større risiko er der for, at du stresser katten. Derfor er det allerbedst, hvis du selv tager på ferie og lader katten blive derhjemme, mens en ven eller nabo ser til den og sørger for at den har mad og vand.

Det nemmeste, både for dig og katten, er at starte med små udflugter, hvor du kun er væk en dag eller to. Her har du en fin chance for at se lidt af Danmarks smukke natur.  

Danmarks smukke natur

Karrebækminde på Sjælland 

Bor du på Sjælland, kan du f.eks. tage en tur til Karrebækminde, lidt syd for Næstved. Her finder du den smukkeste kyststrækning med både sand og skov tæt ved. Vandreruten og cykelruten i Karrebæksminde er helt sikkert en tur værd, og har du mulighed for en overnatning, så er en solnedgang ved kysten virkelig noget af det smukkeste. 

Silkeborg i Søhøjlandet

Bor du i Jylland, så kunne du f.eks. tage omkring Silkeborg. Her skifter vi den smukke, danske kyst ud med dybe skove og skovsøer, samt en smuk tur på Gudenåen. Få en is eller lidt at spise i Slusekiosken og derefter en tur i kano, eller Danmarks ældste hjuldamper, Hjejlen, på vores længste å, Gudenåen. Silkeborg er også en skøn by i sig selv, med masser af muligheder for oplevelser og god mad ved åen eller Silkeborg Langsø. 

Ferie uden kat

Den længere tur

Skal du på en længere tur, er det stadig bedst for din kat, hvis der er nogen der kan passe den derhjemme. Katten kan sagtens klare sig alene, såfremt den har mad og vand. Alternativt kan du få katten passet hos en ven eller i en kattepension, men også det vil være stressende for katten.