Lær dit barn tal med en sjov plakat med tal

k4600

Når dit barn når den alder, hvor det skal lære at tælle, findes der selvfølgelige rigtig mange forskellige hjælpemidler til formålet. En af metoderne er at anskaffe sig en plakat med tal på. Du skal blot hænge plakaten med tal på børneværelset, og så vil billederne af de forskellige tal automatisk blive printet ind i dit barns hoved. Dette resulterer i, at tallene altid vil være en del af dit barns hverdag, uden barnet vil føle, at det bliver presset til at lære tallene. Det er en meget sjov måde at lære dit barn tallene på en indirekte måde. Når dit barn starter i skole, vil matematik højest sandsynligt ikke virke fremmet for dit barn, og talplakaten vil altså være en måde at hjælpe dit barn til en god start på skolelivet. Dit barn vil uden tvivl være hurtigere til at lære at tælle end de børn, som ikke i samme omfang er blevet præsenteret for tal. På denne side kan du anskaffe dig en plakat med tal.     

Motiver_dit_barn

Sjov indlæring 

Mange børn har svært ved at lære eksempelvis matematik i skolen. De kan have svært ved at sidde stille på en stol og lytte til det, læreren står og fortæller dem. Måske mister de alt for hurtigt motivationen og kommer til at sidde og tænke på alt muligt andet. Så kan en skoledag føles rigtig frustrerende og lang, ganske enkelt fordi barnet ikke oplever at få noget optimalt ud af at tilbringe tiden i skolen. Det er netop derfor, det er så vigtigt at barnet oplever, at det er sjovt at lære nye ting. Hvis barnet har den følelse, vil det styrke selvtilliden og ikke mindst modet til at lære endnu flere nye ting. For at gøre indlæringen sjov kan det være givende at gøre fagene til en del af barnets hverdag uden at gøre direkte opmærksom på det. Det kan eksempelvis være en gode idé at spille forskellige spil eller dekorere barnets værelse med små lærerige ting som eksempelvis en plakat med bogstaver eller tal.  

Matematik_i_skolen

Lærerig hverdag

Når hverdagen langsomt bliver fyldt med lærerige genstande, som barnet selv kan benytte sig af, bliver barnets hjerne stimuleret på en god måde, som barnet samtidig vil føle, er en sjov måde. Det er eksempelvis meget praktisk, at barnet selv kan sidde og kigge på en plakat med tal og øve sig i at tælle til ti – helt uden at I som forældre skal inddrages og måske fylde mere på en i forvejen stresset hverdag. Samtidig kan en plakat med tal være en hyggelig måde at lægge op til kvalitetstid med sit barn, fordi det er forholdsvis nemt at sidde sammen og kigge på tallene, mens der tales om, hvordan det fungerer.