Kat eller hund som kæledyr?

k4600

Har du i et stykke tid gået og overvejet, om det er tid til at få et kæledyr? Der er rigtig mange, der vælger at få sig et eller flere kæledyr, og det er der også masser af gode grunde til. Med et kæledyr får man nærmest et ekstra familiemedlem, som man kan hygge med og om – sådan er det i hvert fald ofte, hvis man vælger enten katten eller hunden. Men hvilket af de to kæledyr er egentlig det bedste for dig? Find ud af det her!

Katten som kæledyr

Hvis man rigtig gerne vil have et kæledyr, som man kan kæle for og den slags, men man måske ikke synes, at man har tid til, at kæledyret skal fylde alt for meget i ens hverdag, så er katten et godt valg. Katte er nemlig i sig selv meget selvstændige og har derfor ikke brug for opmærksomhed hele tiden. Den skal selvfølgelig have mad og passes – ellers er der ikke nogen grund til at få den – men den giver dig stadig den samme frihed i hverdagen, som du måske er vant til.

Fordele ved hunden

Hvis du gerne vil have et kæledyr, som nærmest føles som et ekstra medlem af familien, så er det nok nærmere hunden, du skal vælge. Hunde knytter nemlig tættere bånd end katte gør, og de kræver derfor også mere opmærksomhed. Så inden du finder en hund, skal du selvfølgelig lige vurdere, om du har tid og overskud til at give den opmærksomheden, som den kræver.

Og så skal du ellers bare finde ud af, om du skal have en muskelhund som den amerikanske bulldog, eller om du vil have en hund, som enten er større eller mindre end den. Der er heldigvis rigtig mange hunderacer at vælge imellem.