Skal din kat til dyrlæge?

k4600

Når du har en kat, så er det vigtigt at have et godt forhold til dyrlægen. Din kats velbefindende afhænger nemlig af, at du sørger for at den får den rette pleje, og det kan du hjælpe med ved at tage til dyrlæge med jævne mellemrum. Det er dog ikke altid, at din kat har brug for at komme til en dyrlæge, og derfor er det godt at vide, hvornår det er nødvendigt.

Hvor ofte skal din kat til dyrlæge?

For at sikre, at din kat har det godt, er det en god idé at få et tjek ved en dyrlæge et par gange om året. Det er især vigtigt, hvis din kat er ældre, da der her er større risiko for skader og sygdomme. Her kan dyrlægen vurdere, hvordan din kat har det, og hvad du skal gøre for, at du bedst muligt kan pleje den.

Kender du tegn på sygdom?

Hvis du har en kat, som du kender godt, kan du hurtigt se, hvis der er noget, der ikke er som det plejer. Det kan være tegn på sygdom eller en mindre skade, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at tage til dyrlæge, hvis du opdager at din kat opfører sig anderledes. Det er bedst at få det tjekket så hurtigt som muligt, da det giver større chance for, at din kat kan blive helbredt.

Har du allerede en dyrlæge?

Hvis du ikke har en dyrlæge endnu, er det en god idé at finde en, som du har tillid til. Det er vigtigt at du føler dig tryg ved at tage til dyrlæge med din kat, og derfor er det en god idé at undersøge, dyrlægerne i nærheden af dig. På den måde kan du være sikker på, at du får den bedste pleje til din kat. Bor du i Herning, kan du også følge med i, hvad der er af tiltag i din kommune for dyr og natur, f.eks. på denne hjemmeside.